Sista Dan Med Uniform

Idag var det sista dagen för dottern J att ha skoluniform på sig och nu är också alla proven slut!!!!Lita vemodigt känns det allt och alltför verkligt på nåt sätt, att hon har faktiskt slutat skolan nu!!! Jag var bara tvugnen att ta ett kort på henne imorse….någonstans i gömmorna har vi också kort på henne när hon gick till sin första dag i skolan…men det var ju innan digital-kameran blev en medlem i vår familj!!! 🙂 (Ni ser väl hur mycket hon tycker om att man tar kort på henne…!!! 🙂

2009_062420070002

Det var en rejält trött lilla-syster som vi hämtade igår, efter sin äventyrs-dag på klassresan till Chessington World of Adventures! Dagen hade varit lyckad men också lite skrämmande! Lill-tjejen som inte direkt är van vid att åka stora karuseller hade åkt både Flume-ride och Berg-och-dal-bana men sen när vi gick hem kom det ett par tårar för det ”hade ju varit såååå läskigt…..” – det tog nog inte många minuter för henne att somna igår kväll! Idag har hon varit hemma från skolan – hon mådde inte bra imorse – tror nog mest att hon var super-trött och denna värmen som vi har just nu, tar ju lite på krafterna också – så hon har varit hemma med mamma och myst idag!

I förmiddags tog jag mig ett tag i gäst-rummet eller junk-rummet som det mest är nu! Jag skulle egentligen bara lägga in nåt där men sen såg jag all röran och blev så j-vla förbannad att jag började rensa runt. Svor gjorde jag för mig själv och åkallade Fan och hans moster…men nu ser det lite bättre ut därinne!

Sen nu ieftermiddags fick jag den geniala ideen att jag kunde ju byta klädsel i våra soffor (Ikea-Ektorp) och shit med smulor och damm det var under kuddarna..och sen drog jag ut soffan också och fick en ännu större chock..mycket damm, lite pennor och klistermärken, ett gammalt omslagspapper från nåns födelsedag, ett par inneskor…visst börjar man ångra sig då att man ens tittade bakom soffan då….men nu är det gjort! Den beige-rutiga klädseln ligger nu i tvättmaskinen och den blårandiga ska på sen…M tog tillfället i akt och gjorde sig en liten mys-hörna av alla kuddarna medans jag damm-sugade!

2009_062420070004

Nu tror jag att jag har gjort mig förtjänad av en stund i solen och lite fika!!! 🙂

5 reaktioner till “Sista Dan Med Uniform

 1. Vad duktig du är sm byter överdag på soffan! Vi har en likadan ikea Ektorp soffa men jag ahr aldrig bytt. Däremot tvättat det vi har på. Och du man hittar alltid en del överraskningar när man håller på med städning och sådant på ställen som inte städas så ofta….! Under vår soffa ligger mest kattleksaker dock, som kattungen drar dit och gömmer. 🙂
  Måste även fråga dig. Är du möjligen från Skåne??
  Undrade mest eftersom min man är från skåne och han säger också alltid dammsugade…. 🙂
  Hoppas du får/fick en skön fikastund!
  Kram!

 2. Vad säger man annars då? Jag tänker på kommentaren här ovan om ”dammsugade”. Finns det ett annat ord?

  På min skola var det ett tag sen år 11 la av med uniformen eftersom de bara kommit in för deras GCSE- exam. Uniformen liknar dock den din dotter har fast de har mörkblåa eller vita tenniströjor (eller polo shirts som det heter här). Skönt att skolan är över. Skönt för mej att dessa prov är över.. Sista imorgon tror jag men jag slipper.. 🙂

  Vi har samma soffa fast svart klädsel. Fast jag är en aning pedantisk kanske- jag dammsugar soffan ibland när jag dammsugar golvet så jag hittar kanske inte lika mycket överraskningar även om en slant kan finnas då och då.. 🙂

 3. Haha, jag säger nog också dammsugade.. 😀 Men dammsög är nog ”rätt”.

  Jag blir mer och emr förtjust av tanken på skoluniform, vad säger du? Flyttar jag hem till Sverige nångång ska jag driva kampanj för uniform.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s