Helg-Resan

Efter frukosten igår gav vi oss iväg, jag och maken min, med destination Lyme Regis, Dorset (där de för övrigt spelade in klassikern ”Den Franske Löjtnantens Kvinna” för hundra år sedan…) varmt och soligt var det och lååång tid tog det att köra dit – vi hade ju för övrigt inte bokat något Bed & Breakfast ställe utan hoppades att vi kunde hitta nåt när vi väl kom dit…..TJI fick vi!!!!!! Alla B&B var fullbokade i hela Lyme Regis!!!! Vi körde vidare till närliggande Seaton (som faktiskt ligger i Devon) men även där såg det ut att va fullt överallt…nästa lilla by heter Beer och även där fanns det no room at the inn!

Vi chansade och körde tillbaka till Seaton och till slut hittade vi ett rum på det charmiga The Baytree! Tack gode gud! Snabbt slängde vi in väskan på rummet och strosade runt lite i de få affärer som fanns där. Efter en snabb drink på en pub vid havet, la vi oss helt enkelt på sten-stranden (sandstränder hör ju till ovanligheterna här i England) och bara relaxade i solskenet!

2009_062820070001

Efter en god middag på restaurangen Steak & Stilton begav vi oss tillbaka till puben vid havet. Efter det blev mörkt drog en in en massa havs-dimma och det såg nästan lite kusligt ut…..men vi träffade på Batman, nån från The Incredibles och Amy Winehouse, ja inte den riktiga då, men det var ett helt gäng som firade Batmans födelsdag, kan också tillägga att där fanns en clown och The Joker också…och nej, blondinen i mitten är inte utklädd…det är faktiskt jag…..:-)

2009_062820070003

B&B frukostar är ju alltid något speciellt – jag vet inte om några av er har bott på B&B i England men man får oftast bamse-frukostar och det fick vi verkligen imorse! Först kunde man ha flingor och toast och sen fick man antingen tea eller kaffe och sen en riktig ”English Breakfast” men bacon, korv, stekt ägg,vita bönor, grillade tomater och svamp…proppmätta gav vi oss sen iväg till Lyme Regis efter frukosten!

2009_062820070006

Vi gick och kollade lite på alla båtarna och ut på piren och sen in till den lilla staden. Dessa färg-glada ”beach huts” kan man visst hyra om man vill men de är så små att man kan nog knappt vända sig om därinne, men söta va dom! 🙂

2009_062820070009

Vi köpte picnick lunch och hade tänkt oss eftermiddagen sittande i ett par solstolar på stranden – men strax efter vi hade käkat upp lunchen , så började det regna! 😦     Men optimister som vi är kollade vi på kartan och beslöt oss för att köra till Salisbury med dess vackra katedral istället – det var ju ändå på vägen hem!

2009_062820070011

Strax utanför Salisbury ligger också Stonehenge, som kanske inte behöver någon vidare presentation! Vi stannade i alla fall och tittade på dessa mäktiga stenar och säg vad man vill – det är faktiskt en speciell nästan andäktig atmosfär runt dem!

2009_062820070021

…och sen körde vi hem! Det var en glad M som återsåg sina föräldrar och en trött pappa som hade kört mycket i helgen och som till på råga på allt hade väckts i gryningen av fiskmåsarna och inte kunde somna om…fast smarta mamman sov med öron-proppar!!!! 🙂

4 reaktioner till “Helg-Resan

 1. Stonehenge är en given sevärdhet som väcker andäktighet och många funderingar. Vi har dessutom vårt eget Stonhenge i Sverige: Ales stenar i Ystads kommun. Mycket väl värt ett besök det med.

 2. Så mysig er helgresa låter! Perfekt sätt att fira bröllopsdagen på, stort grattis i efterskott! Tänk att det är 16 år sedan…otroligt!

  Mikke, Heidi och jag har varit och hälsat på Mia & Jamie i helgen. Det var verkligen jättemysigt att få se dem igen och inte minst få vara med om minstingens tvåårsdag!

  Många kramar K

 3. Vilken härlig helg ni verkar ha haft. Tur att ni hittade ett B&B till slut. Jag blir bara mer och mer sugen på att besöka ditt nya hemland när jag ser dina bilder.

 4. Men så himla kul att jag nu, i och med ditt svar på mina påhopp;-), hittade till dig. Tjoho!
  Herregud, vilka B&B-frukostar!! Och jag som eventuellt tänker starta ett litet B&B här hos oss eftersom det inte finns något här i byn. Fast när jag läser vad du skriver känns det som om jag skulle behöva BETALA gästerna när de går, om vi ska ha frukostar i den stilen. Ha, ha! Kanske dags att börja baka då, köpa en ko att slakta och några värphöns. Jisses, Jonas skulle få spader på riktigt;-)

  Ha en härlig dag!! Nu ska jag kolla igenom din blogg.

  Leena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s