Summer Fair

igår var det dags för M’s skolas årliga Summer Fair! De flesta skolor här i England har en Summer Fair eller Fete, där de har lite stånd – oftast second hand leksaker och böcker, olika lotterier där man kan vinna pengar, en flaska (vin, läsk eller juice oftast) eller allsköns krims-krams, ballong-race – där man köper en ballong och sätter sitt namn på den och sen ser man vems som kommer längst (förra året tror jag att vinnarens hamnade i Frankrike), face-painting, henna-målning osv osv

2009_071020070002

Man kan äta god mat där också, antingen grillad korv eller hamburgare eller Internationell mat, bestående igår av kyckling curry, olika sorters ris, indisk potatis, nudlar och vår-rullar och GOTT var det! Vin och öl kan man också köpa där, så ibland kan man se ganska ”glada” föräldrar!!! 🙂

2009_071020070003

Vår klass hade hand om Hook-a-duck ståndet eller ankdammen. Små plast ankor guppar i en liten pool men en krok på huvudet och sen ska barnen försöka fiska upp dem med ett metspö – alla ankorna har en bostav undertill och sen vinner de ett litet pris! Det var strykande årgång av priserna och ibland var det inte lätt att kontrollera alla ungarna som ville fiska!!!!Allt organiseras av föräldrar och alla intäkter från ”fairen” går till skolan.

2009_071020070004

Man kunde hoppa i hopp-slott eller åka i hopp-rutch-bana!

2009_071020070008

Straff-skjutnings-tävling!

2009_071020070011

Alla ballongerna släpps iväg!

Jag och maken hjälpte till att sätta upp en del av stånden och ”jobbade” sen första skiftet i ank-dammen. Jag hjälpte till lite med face painting’en mot slutet också och det var jättekul – jag gjorde en Indinana Jones, ett par lejon och ett par fjärilar!!! Fairen pågick mellan 18-21 och sen var vi alla så törstiga att vi gick ner till puben efteråt, och eftersom stora-systern är iväg , fick lilla-systern följa med! Och hon tyckte det var hur spännande som helst att få va med på puben – jag tror det är första gången någonsin hon har fått följa med på kvällen! Och så kom hon inte heller i säng förrän vid 23.30 tiden…….:-)

3 reaktioner på ”Summer Fair

  1. Katrin

    Så roligt med så många engagerade föräldrar! Så är det inte på min skola, där gör lärarna allt och servar mer eller mindre föräldrarna. Därför blir det heller inte så många kul aktiviteter av det här slaget, för lärarna vill ju inte ha så mycket merjobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s