Gnäll-kärring!

Ibland känner jag mig som en riktig gnäll-kärring…..”snälla, sätt muggen/glaset i köket…..snälla, sätt tallriken/skålen i köket….släng pappret i sop-påsen…plocka upp den där plasten…plocka undan pennorna!….du kan väl ta och städa ditt rum.”……fan, vad jag är trött på att gnälla! Men om folk (ie makne och tonåringen J) hade hjälpt till lite mer självmant, hade jag ju inte behövt gnälla så mycket!

Idag har jag ”satt ner foten”!!!! (Put my foot down som man säger här i England) När man konstant möts av en hel hög med disk, hur mycket man än diskar, och ingen annan hjälper till, då blir man ganska trött till slut! Jag är den som gör mest här hemma, lagar mat (maken kan på sin höjd göra cheese on toast), städar och tvättar, plockar undan, håller rent…(.min make tycker att han hjälper till jättemycket hemma och blir sur om man nämner att han kan gott hjälpa till lite) men nu har jag satt ner foten!

Jag gjorde helt enkelt en lista där J och maken ska ta och diska upp efter middagen varannan dag (J är ju tonåring och inte så villig alltid och maken sitter hellre och päser i soffan efter middan’) men nu ska det bli ordning på torpet! Jag går i disk-strejk!!!

Jag tycker inte det är speciellt roligt alla gånger att gå och plocka i oändlighet! Men nån måste ju göra det! Och med en make som aldrig har behövt hjälpa till speciellt mycket hemma, så känner man sig mest som en j-vla papegoja ibland och sne blir makne sur för att man går och gnäller…I can’t win!

Men NU har jag gnällt färdigt för den här gången! 🙂

f20d0731bc708e44

En reaktion på ”Gnäll-kärring!

  1. Monica

    Förstår dig precis!!!Och undrar vad det är för fel i huvudet på de flesta karlar? Och jättebra du tar tag i tonåringen, hon tycker också hon kan lassa all skit på någon annan så det är jättebra att hon får ta något ansvar i alla fall. Sen kan hon ju vara jättebra på annat sätt, sköta skolan, bra kompisar, du kan lita på henne o s v, men livet är mer än det och bara bra att inse och lära sig i tid.

    Jag har världens bästa vuxna dotter, är en toppentjej, och det säger jag förstås till henne men du ska bara veta så ofta det sägs om henne från andra. Är hennes egen förtjänst också, personligheten o s v men tycker vi gav henne en väldigt god uppfostran, massor med kärlek och tillit men ställde även krav. Vi ser resultaten nu runt omkring här på de andra jämnåriga som hade det rörigt i uppväxten och det är inte så kul för dem nu.

    I helgen hade jag vänners barn här och den äldsta är förfärlig. Det var nästan ofattbart hur hon ställde till i alla rum och stökade och bara var uppkäftig när vi skulle plocka ihop och skyllde på lillasyster, så jag gav upp och är trött än efter röjningen. Fy säger jag. Det blir det det blir också. Lycka till med uppfostran av både man och barn:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s