Oxford & Lite Hemma-Trix

Jag hade aldrig varit i Oxford innan men det visade sig vara en trevlig stad, mycket mer ”busy” än vad jag hade väntat mig – det fullkomligen kryllade av folk!!!

Innan vi körde till Oxford, tog vi en svängom till Bicester Village, en s.k märkes outlet och där fanns Gucci och Dolce & Gabbana och Armani och Burberry och Dior och …ja, en hel massa!!!!

Men efter ett par inköp från Cath Kidston och Monsoon, konstaterade vi att det var för mycket folk, så vi drog vidare till Oxford!!!

Vi kunde inte checka in på hotellet förrän kl 15, så vi gick en sväng och kollade in centrala Oxford. många gamla byggnader och MASSOR av Universitets elever!!! Och cyklar!!!

På kvällen tog vi en taxi in till själva Oxford och åt god mat på Brown’s och sen hittade vi en riktigt mysig liten pub som hetter The Eagle & Child – som visade sig ha varit C.S Lewis (Narnia ni vet) och J.R.R Tolkien’s (Lord of the rings) favorithak när det begav sig! Där ser man vad man kan hitta när man bara går omkring och strosar! 🙂

Idag hade vi bestämt oss för att vara lite intellektuella, ja försöka i alla fall!!! Jag ville gå och kolla på Christ Church Cathedral men nähä den var stängd för allmänheten och öppnade inte förrän senare på eftermiddan – typiskt!!!!

Så vi gick vidare till The Bodleian Library, som är huvudbibliotaket för Oxford University men nåhä det var också stängt för allmänheten idag!

Men man kunde gå omkring lite på gården etc och titta!

Sen gick vi till The Ashmolean Museum, som maken ville titta lite i!

Nu är vi i alla fall lyckigt hemkomna igen – men efter att ha pratat med tjejerna verkar det ha varit lite trixigt här hemma….J har inte mått bra på hela helgen och mår fortfarande illa från och till….

…..de hämtade Kina mat men inte från vårt vanliga goda ställe, (svärmor insiterade på att beställa från ett annat ställe som INTE har god Kina mat och som vi har slutat använda oss av) så maten hade inte varit vidare god och J hade mått dåligt….

…..jag hade lovat M att hon skulle få sova i vår säng på MIN sida (hon kan bli lite mammig om vi är iväg!) men det hade hon inte fått för svärmor, för att HON var tvugnen att sova närmast toa (hon hade haft ungefär 1 meter mer att gå om hon hade sovit på makens sida!!! Så M hade blivit jätte ledsen när hon skulle sova,  för jag hade ju LOVAT…ibland fattar jag inte vad som pågår i huvudet på makens mor!!!!!

Såklart att vi är tacksamma att hon har passat tjejerna men just nu vill jag helst att hon åker hem med sig!!!

Snipp snapp snut så var denna helgen slut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s