Otur!

Nu är det konstaterat – hushållsarbete är farligt! Enligt en undersökning av mig.

Igår bröt jag foten, eller närmare bestämt ankeln, när jag tvättade golvet. Jag halkade när det var blött på golvet, höger benet åkte på sniskan (tror att mitt knä hoppade ut led men hoppade snabbt tillbaka igen), sen ramlade jag och det gjorde j-vulusiskt ont.

Fick ta en ambulans till sjukhuset, och det var först där som jag mäkte att min fot också gjorde lite ont. Efter den första röntgen, kom de med beskedet att mitt knä var ok (har antagligen skadat nått ligament eller nått) men att jag hade brutit ankeln på två ställen, en på varje sida.

Följde blir alltså att jag ska åka tillbaka till sjukhuset, antagligen på måndag, för en operation där de ska sätta in lite metall-skrot och skruvar för att stärka foten och så den läker rätt. Kan ju säga att det ser jag inte vidare fram emot, jag hade hoppats att jag inte skulle behöva opereras men nu blir det tyvärr så. Sen blir det gips och kryckor i minst 6 veckor och sen får vi ju se vad som behöver göras efter det.

Så lyssna noga nu tjejer – att tvätta golven kan va livsfarligt! Det har jag nu konstaterat.

7 reaktioner på ”Otur!

  1. Monica

    Fy vad jobbigt! Och man kan ha otur och ramla så konstigt, först blir man mest arg, sen gör det ont, sen kommer man på hur länge det dröjer innan det läkt. Här i Sverige (Stockholm) stupar ju folk hela tiden ute på trottoarerna som har puckelpister med is med snötäcke på, överallt! Jag tänkte att jag har rätt bra koll ändå som inte halkat:-) Så fastnade jag med foten i nån isgryta, vred till och föll på andra sidan med armbågen in i revbenen. Två revben gick av, hela sidan värkte men det blivit bra men revbenen….varje andetag smärtar sen tre veckor, känns inte mycket bättre än fast jag jobbar, är rätt ok att röra sig men ligga ned gör ont och att andas. Ta hand om dig och tänk på nåt roligt, kommer bättre tider…..

  2. Oj, stackars dig. =(
    Förstår att du tycker det blir jobbigt med operation och gips, men se det så här: 6 veckor där du är så illa tvungen att ta det lugnt och kan då läsa mkt och bara varva ner. 😉

  3. Stackars dig, även om du vid det här laget är bättre. Jag vet nästan hur det känns. Jag fick en spricka i knäleden för cirka 10 år sedan, blev påsprungen av ett får (och ja, jag vet att det låter hilarious:-)) och i vintras när vi åkte på semester till Australien, för att slippa kylan och halkan. Ja då halkade jag och bröt armen! Tre spikar i handleden i 6 veckor. Nu är det bättre men det tar en himla tid innan fingrar och handled slutar svullna så fort man inte tränar dem. Kan ta upp till 1 år innan jag får full rörlighet igen sa arb terapeuten.
    Håller tummarna för ”a speedy recovery”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s