Lång Dag

Det har varit en lång och ensam dag idag. DEt är så otroligt tråkigt att bara sitta och inte kunna göra nåt. Stappla till ”min säng”, hoppa till toa, hoppa till datorn och till tv’n – kolla på tråkiga tv program, läsa lite, har börjat sy lite kors-stygn, kolla på datorn, ta medicin….ja visst l”ter det kanske kul för en del men när man knappast kan ta sig nåt att dricka ens , så är det inte så kul! Det tar en evighet att gå på toa så man får se till att ta sig dit i tid!

Maken är sur och vrängd ikväll, varför vet jag inte men det är bästa att inte fråga. Nu har ju han fått ta över alla sysslor och det är han ju inte van vid. I normala fall  är det ju jag som sköter allt hemma , men nu får han ju helt plötsligt sköta mat lagning, disk och tvätt och plocka undan. Dessutom har ju jag mina egna system om vart saker och ting finns och de tycker ju inte han är bra verkar det som. Dessutom får han ju gå upp tidigare på mornarna (vilket han absolut inte är van vid) för att sköta frukost och få barn färdiga till skolan (vilket han inte heller är van vid). Sur var han mot M när hon skulle lägga sig för att hon ville ha trosor på sig och det tyckte han inte att hon skulle ha….

Så det kommer att bli en tuff tid framöver. Jag förstår att maken tycker det är jobbigt men det är kanske inte helt fel att han får känna på vad jag verkligen gör här hemma – för det tas ju alltid för givet annars.

5 reaktioner på ”Lång Dag

 1. Ta och hälsa gubben i NÖD och Lust. Klart som fan att sysslorna faller på honom nu, fattas bara annat. Du ska ta det lugnt och se till att det läker som det ska, så du får ha det lite tråkigt framöver.

  På Torsdag åker vi till London JIPPIE, har längtat så.

  Varm kram Ann

 2. Monica

  Hoppas det går bra med läkning och allt! Trist att karlar ska vara så barnsliga, tyvärr mycket vanligt men betungande när man någon gång behöver lite uppbackning själv. Funderar ibland på när de är så griniga, är det något mer? Dåligt samvete som går ut över familjen, blir alltid lite misstänksam. Och det kan gälla vad som helst men något man bör veta och så går det dåliga humöret ut över familjen. Barn är en gudagåva dock:-)

 3. sofia

  Hej du! Usch vad trist med foten. Tänker på dig. Det är väl bra att Jan får testa lite hussysslor iaf… Theo, mamma och jag har nyss kommit hem från 2 veckor i arabemiratet och det var så härligt med sol och värme. Vi är grymt trötta på vintern här. Tänkte mest tipsa er inför nästa resa… Trevliga människor, ständig sol, härliga bad, god mat och oändligt med shopping. Vi bodde på hilton så hade det härligt lyxigt också. Var ju i Dubai med Carro förra året och ras al khaimah nu men det finns ju 5 emirat kvar så jag lär återvända. Stor kram till dig och familjen. Vi hörs och ses. Sofia

 4. Hoppas din ankel känns bättre snart och att de dina vänjer sig vid situationen. Och jag håller med, det är otroligt tråkigt att inte kunna fungera som normalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s