Namnlös Hamster

Idag fick äntligen M sin hamster! Vi körde till djuraffären direkt efter skolan och hon valde till slut en orange färgad liten en med vit mage. Den håller som bäst på att bekanta sig med sitt ny ahem nu och den gillar tuben bäst! Dessvärre så är den fortfarande namnlös : hon valde mellan Cookie, Harry, Pippi, Pim Pim, Tango….men har fortfarande inte bestämt sig!

Har ni några bra förslag på ett hamster namn? Eller vilket av de ovanstående gillar ni bäst??? Hjälp!!! 🙂

I morse var jag inne på M’s skola och agerade som Tolk!

Tre Svensk/Somaliska killar började på skolan efter påsk men det är först nu som jag har kunnat ta mig in till skolan för att hjälpa till lite! De kunde ingen engelska när de började men har lärt sig lite nu. De bodde i Stockholm innan och är 6,8 och 10 år. De har visst haft en del kulturella problem, speciellt med en minste, eftersom de flesta av lärarna är kvinnor…..men jag pratade lite med dem och förklarade vad man får och inte får göra i skolan och de sa att de tyckte det var jobbigt när de inte förstår vad lärarna säger!! Tacka fanken för det när de inte fattar vad de ska göra! Men de lyste upp när jag gav dem ett Kex Choklad och när de lovade att de skulle försöka att uppföra sig, sa jag att om de var duktiga, så ska jag ta med lite annat svenskt godis nästa gång!

Gissa om jag är Dagens Hjälte på M’ skola? 🙂

2 reaktioner på ”Namnlös Hamster

  1. Kul med hamstern! Men namn vet jag inte. Tror nog det blir bra vilket hon än väljer. Sedan kan den ju ha fler namn också! 🙂
    vad bra att du kunde hjälpa till i skolan också. Måste vara bäddat för problem och missförstånd med barn som inte kan språket och dessutom kommer från en annan kultur. Hoppas det går bättre för killarna nu!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s