Extremt Intelligent

Det var den beskrivningen M’s fröken använde ikväll när vi var på ”kvartsamtal”. Exemt intelligent och begåvad. De hade gjort tester i början av terminen för att kunna bedöma lite mer om på vilken nivå barnen är.

M hade fått ”beyget” 11+ år i alla ämnen, dvs hon läser som om hon var mer än 11 år, skriver och stavar likaså och i alla de övriga ämnena som matte, science fick hon samma bedömning. 11+ är för övrigt den högsta bedömningen man kan få på mellanstadiet, som hon går i nu. Måste då tillägga att hon precis har fyllt 9 år!

Visst visste vi redan att vår sötnos är intelligent…men det är ju alltid kul att höra det från andra också! 🙂

Annars har det nog varit höstens hemskaste dag idag, det har stormat och regnat hela dan och nog fanken började det ösa ner precis när jag skulle gå och hämta M från skolan! En perfekt dag att hålla sig inne på i alla fall! Jag har börjat inhandla en del julklappar – Internet är en fantastisk makkapär ! Jag älskar att surfa runt och hitta lite ovanliga klappar och en del är redan beställda och är på väg hem till mig! M har skrivit sin önskelista till ”Tomte familjen”, alltså vår familj och det här står överst på önskelistan!

Ett Lego Harry Potter Hogwarts.…och det ska hon få av oss men ssshhhh säg inte det till nån! Den nya Harry Potter filmen hade premiär här ikväll och vi kollade lite på ”röda mattan” live via You Tube! Vi har en kompis som är där ikväll….inte alls avis!

3 reaktioner på ”Extremt Intelligent

  1. Wow! Vad KUL! Stort GRATTIS till de fina omdämena! och vilken fin present!!!! Jag ser galet mycket fram emot nya Harry Potterfilmen också. Och gläds att de delat upp sista boken i 2 filmer så man har en till att se fram emot nästa år också! 😉
    Kram!

  2. Monica

    Hej och jag tittar in här ibland och har faktiskt tänkt så att dotter M är intelligent, svårt att förklara när jag aldrig har träffat henne men hon ger det intrycket av det du visar och verkar också äldre än hon är. Till en del kan jag se det på arbetena du visat som hon gör till sin skola, är på hög nivå. Kan bara gratulera att ni bor i England och det räknas som något positivt;-) har en extremt begåvad dotter själv och i svenska skolan räknades det mer som en sjukdom. Hon är också en fantastisk person, vänlig och sympatisk och jättesöt. Det blev väl för mycket för fröknar som hade dumma och tröga ungar själva;-). Nu bor hon i England efter hon tagit sin universitetsexamen här och delvis i England med toppbetyg i allt och hon har pluggat ytterligare i England jämte heltidsarbete och väcker förvåning med sin begåvning på sin arbetsplats och ledningen säger: ”vilken förlust för Sverige”! Gick en chefskurs nyligen med enbart engelska deltagare samtliga med engelska examina och som arbetar på chefsnivå och var den enda att få toppbetyg av dem. Grattis igen:-)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s