Strålande Hyde Park

Igår var jag och maken inne i West End för att lämna ett jobb, och medans maken var inne och lämnade saker, passade jag på att göra någonting som jag inte har gjort på flera år! Nämligen att gå lite på Oxford Street!!!! Som ”London-bo” går man inte så ofta och shoppar på Oxford Street – för mycket folk (mest turister!) och för stökigt och bökigt! Plus att de flesta affärer som finns där, oftast finns närmare där man själv bor ! Men den lilla stunden jag strosade omkring där, var det riktigt trevligt! 🙂

Vi har verkligen haft strålande väder nu i dagarna tre – det har nästan varit sommar-varmt och vårjackan har fått lufta sig utomhus för första gången i år! Jag och maken drog vidare till Hyde Park igår för att äta lite lunch….

Den lilla sjön är naturligtvis The Serpentine! På östra sidan av sjön ligger ett gammalt utomhus-badhus, The Lido – man kan faktiskt fortfarande bada där på sommaren, men bara i en lite del av själva sjön. Precis bakom badhuset ligger The Princess Diana Memorial.

Trampbåtarna ligger och väntar på att bli använda…men det var faktiskt ett par människor som körde runt med dom igår!

Vi styrde kosan mot The Serpentine Bar & Kitchen, där en god lunch intogs utomhus i solskenet! 🙂

En kul grej som man kan göra här i London, är att hyra en cykel! Det är fortfarande ganska ”nytt” men man ser ofta mycket folk som åker omkring på dom!

3 reaktioner på ”Strålande Hyde Park

 1. Det är så härligt att läsa på din blogg, blir så glad av alla vackra bilder. Kul också att läsa om din dotters alla utflykter och projekt med skolan 🙂
  Jag kikar in varje dag nu för att kolla dina väderrapporter 🙂

  Åker nu på Onsdag och på Torsdag tar vi tåget till Brighton, ska bli riktigt roligt. Sen blir det shopping på Oxford street bland alla andra turister:)

  Camden är ett måste också för att det är kul att fota där. Lite mer bussturer från centrum blir det också, vill ju se annat än bara shoppinggatan.
  Vi bor vid Victoria så vi har alla bussar där, så vi hoppar på vilken som och njuter av färden.

  Älskar London och kan inte få nog av allt som finns att se och uppleva.
  Längtar som en tok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s