Packa Upp & Packa Om!

Nu är vi tillbaka i London Town efter en snabbvisit i Svea Rike! Jätteskönt och kul har vi haft, fint väder och varmt men tiden räcker ju som vanligt inte till! Men nu var det ju bara en snabbis också!

Här i England är det nästan högsommarvärme med 25 i skuggan idag och ALLT är grönt och utslaget! I Sverige var det ju knappt knoppar på träden ens! Vår gräsmatta ser ut som en djungel och en del av mina jordgubbar blommar!

Ska försöka sammanfatta hembesöket lite i korta drag….

*Dagen efter vi ankom, spenderades med att strosa runt lite på stan och kolla i affärer. M hade sett fram emot att gå till Faetter BR och jag till Indiska och maken till Naturkompaniet!

Lunch intogs på den nya Naturum i Kristianstads Vattenrike.

I lördags åkte vi till Malmö och hälsade på kära vännerna Katrin, Micke , Heidi och nytillskottet Harry!

På kvällen var jag ute och svängde de lurviga…ja, ja åt middag med…kära vännerna Kikki och Sofia och Cia som dök upp lite oväntat! 🙂 Allitd kul att ses och tjafsa lite! God mat var det också, på The Bishops Arms!

Dagen efter körde vi till sommartorpet utanför stan, solade och somnade! 🙂 Sen åkte vi till min bror med familj i staden där de tillverkar Absolut Vodka, avnjöt god middag och gott sällskap! 🙂 Årets första glass slank också ner! 🙂

I måndags körde vi på utflykt till Blekinge! Vi åt picknick lunch vid Mörrums ån och Laxens Hus!

Visst är det vackert med allt vatten!

Planen var sen att ta båten från Nogersund ut till Hanö men se det ville sig inte! Vi hade ju liksom inte räknat med att det fortfarande är lågsäsong och att det inte går så många båtar och vi missade precis dagens sista båt! Så vi satt och njöt av solen en stund i Nogersund istället och makne och M kastade ”macka”!

Maken tyckte att de svenska bänkarna var lite obekväma…

Denna kuliga skylten hittade jag i Sölvesborg!

På hemvägen blev det besök i både Sölvesborg och Ekohallen, och på kvällen var vi och åt  en god middag på en grekisk restaurang! Och vi hann med det obligatoriska besöket på Maxi såklart! 🙂

En sista snabbis på stan hann vi också med igår och sen hände det här! På matstället Trendie av alla ställen.

En söt blond tjej kommer upp till mig och säger: ”Jag måste bara fråga – är det du som skriver bloggen Svengland? Jag läser din blogg hela tiden”! Och det var det ju naturligtvis! Tjejen hade känt igen dottern M och maken från bilderna på bloggen – hur konstigt är nu inte det???

Tjejen i fråga visade sig inte vara helt ”okänd” – det var Lina ”Redpaint”, ursprungligen från Sölvesborg men nu boende i Brighton! Jag brukade alltid läsa HENNES blogg när hon bloggade men nu har hon lagt det på hyllan. Det kändes lite konstigt att bli ”igenkänd” sådär men också väldigt kul – man tänker ju kanske inte så ofta på att det är en del fullkomliga främlingar som läser ens blogg och att hela ens liv är ” out there”!

Men Tack Lina för att du kom fram – you made my day! Och hoppas att ni får en fortsatt skön semester! 🙂

3 reaktioner på ”Packa Upp & Packa Om!

 1. Lina

  Haha.. Vist var det ett sammanträffande. Extra roligt att läsa bloggen idag. Och va kul att ni är så där ”turistiga” när ni är här då jag/vi bara håller oss hemma i korkarna.. Det får bli sen när min lilla unge är lite äldre- lite jobbigt att åka runt med en 16 månaders.. Ni hann ju med mycket och jag såg också den skylten på stadens torg ”pussplatsen”. Kul att se när folk är på min hemmaplan.. 🙂
  Och tack för ”söt blond tjej”.. hihi.. 😉

 2. Ann Solander

  Härliga bilder och jag fick ett skrattanfall över makens något obekväma stil på betongstolarna 🙂

  Ha nu en skön Påsk i sommarvädret, vi här hemma är glada över vårt vackra Vårväder 🙂

  Nu ska jag ta en tur på motorcykeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s