Halva Mitt Liv

Jag kom på, att jag nästan precis har bott i London i halva mitt liv. Halva mitt liv! Jag fyller 40 i början av nästa år, var 19 när jag först kom hit och plus och minus lite hattande månader fram och tillbaka, så har jag snart varit i London i 20 år. Jag kan inte exakt sätta ett datum på det men den 25 augusti i år, är det 20 år sen jag först satte en fot i den Engelska landet.

På gott och ont! Det har inte alltid varit lätt – tufft den första tiden att klara sig ensam för första gången men som tur var hade jag ju kompisar hemifrån som också bodde och jobbade i närheten. Kul med frihet men ack så ”busiga” vi var! 🙂

Tufft att flytta hit som ung mamma – 21 år och med en liten ”överrasknings-baby”, inga pengar och fattiga som kyrkmöss var vi, inget kontaktnät och inga ”gamla” vänner, bara ”nya”! Men med kärlek och stark vilja går det mesta!

Sist jag bodde i Sverige ”på riktigt”, var jag 20 år och bodde hemma hos mor & far. Jag har aldrig bott i Sverige som vuxen! Aldrig haft min egen lägenhet och levt singel liv som vuxen. Jag vet inte hur man lever som vuxen i hemlandet!

Och nu sitter jag här, snart 40 med familj, villa, Volvo (nja, en Vauxhall) och (ingen) vovve ,med en dotter som snart ska flytta hemifrån och börja sitt eget äventyr på tu man hand!

Jag och den engelske mannen har varit gifta i 18 år på Midsommarafton. Shit, det är länge det! Snart dags för en guldklocka eller nåt! 🙂

Jag har ju insett att jag nog aldrig kommer att bo i Sverige nåt mer –  men jag har inte den där längtan hem som en del Utlandssvenskar har – jo ibland – speciellt på sommaren och ibland mest efter vännerna (som det mest känns som att tiden aldrig riktigt räcker till när vi ses.)

Om jag triv här…… jajamensann och har allitd gjort. Från småstadsmänniska till storstadsmänniska.

Om jag ångrar nåt på de här 20 åren…… inte ens sekund! 🙂

(Nu får det va nog av Filosoferandet….ni kan kalla det en Konstpaus eller nåt…..!) 🙂

6 reaktioner på ”Halva Mitt Liv

 1. Härligt! Och jag kan förstå att du inte direkt längtar tillbaka till Sverige eftersom du tillbringat så lång tid i england. Halva livet det är länge det. och hela ditt vuxenliv. Antar att du känner dig mer hemma där än i Sverige. Själv har jag ibland hemlängtan men jag vet också att den dag vi flyttar härifrån kommer jag nog sakna New York nästan mer än vad jag saknar Sverige. Låter kanske konstigt med tanke på att vi ”bara” bott här ett par år men jag älskar verkligen staden och jag har trivts så otroligt bra här. 🙂
  Det viktigaste är dock att man har de man älskar omkring sig. Då kan man ”vara hemma” på de flesta ställen tror jag. 🙂
  Kramar!!!

  1. Härligt att du är nöjd…även om det är läskigt att inse hur fort åren går. Jag har bott halva mitt liv i min ”nya” hemstad…och det betyder att jag bott längre här än på den ort som jag ser som min uppväxtort…där bodde jag bara i 12 1/2 år.

   Vet du, på många sätt låter det så mysigt med din överraskningsbebis…speciellt när slutet blev bra med ett långt och lyckligt äktenskap.

 2. christina

  Du behöver inte fundera så mycket på att sakna Sverige på sommaren… sommaren i Sverige är så kort att om
  man nyser så riskerar man missa den. Efter att ha flyttat tillbaka till Sverige för några år sedan efter drygt
  20 år i London är klimatet i UK definitivt något man saknar, det trodde man inte innan.

  1. Anette

   Jag vet precis hur känner det! Kul att höra att det finns en anna tjej där ute som känner som jag! Jag själv flyttade till USA när jag var 19 och har nu bott här i 20 år! Jag flyttade veckan efter studenten och har aldrig bott själv i Sverige. När jag åker hem på semester så känner man sig ganska underlig på något sätt-vet inte hur allt fungerar på banken, i mat affären med det underliga betalsystemet de har och barn storlekar på kläder-kommer inta alls ihåg dom… Jag saknar Sverige ibland men i stort see så triva jag bara bra här ”in the States”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s