Havs-Helg

I lördags förmiddag körde jag och mannen min till havet – till Kent (landskap), som ligger typ runt 1,5 timme öster om London. Slutdestinationen var Margate (en liten stad vid havet där maken inte hade varit sen han var barn.)

På vägen dit , stannade vi till i Reculver, där det hade både funnits ett Romerskt fort och kloster.

Väl framme i Margate, gick vi till The Turner Contemporary – ett nytt konstgalleri som är ett homage till konstnären Turner, som tillbringade en stor del av sitt liv i just Margate.

Trappan inne i Galleriet – Turnes sista ord lär ha varit ”The Sun is God”, (som inte riktigt kom med i bild!)

Margate ja…det var inget höjdarställe precis! Hotellet var helt ok och låg fint med havsutsikt (fastän vårt rum låg precis ovanför köket och hade utsikt över parkeringen!) Mycket nergånget och inget ställe jag skulle vilja besöka igen! Men vi hittade en lite Indisk restaurang på kvällen som hade supergod mat, så det var ju alltid nåt! 🙂

Dgaen efter körde vi istället till Ramsgate, (området heter i övrigt Thanet), lite längre ner längs kusten och det var andra grejor det!

Jättefin mysig liten stad med fin fin sandstrand! Jag och maken hyrde solstolar och satt och päste i solen ett bra tag (mannen min brände sig så in i förbaskat – sol, hav och vind = röd som en kräfta!)

Och fyndade gjorde vi! Många antikaffärer med bra priser till på köpet! Solstol, syskrin, mjölk-flaske-korg (ja i det här landet får man fortfarande mjölk hemlevererad i glasflaskor!) och ett litet 50-tals bord!

Och vi gillade faktiskt Ramsgate så pass mycket, att vi redan har bokat en liten mini-semester där med M i slutet av augusti! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s