Scoutläger & Ensamtid

Igår började Scoutlägret för M! Hon tyckte det skulle bli jättekul att sova i tält ”på riktigt” för första gången – de andra gångerna hon har varit på läger , har de sovit i små stugor men denna gången var det riktigt hardcore camping! 🙂

En nalle var ett av ”måsten’a” på listan av det dom skulle ha med sig. Lägret ligger ca 30 min härifrån och är ett område som ägs av Scoutföreningen och är specialbyggt för just läger. Spända tjejer när vi släppte av dom – Sophie, Zara, Faith, en-tjej-som-jag-inte-vet-namet-på och M!

”Mamma, sluta ta kort nu!!!!!”

Det blev en låååång dag igår. Efter att vi hade lämnat av M, var vi inne i West End heeeeela eftermiddan och jobbade och kom inte hem förräns efter 6…och då var jag liiiite trött på att sitta i en bil!

Sen unnade vi oss en taxi till Richmond och gick och käkade middag på Stein’s – ett tyskt ställe precis vid Thamsen och de hade mest korn, korv eller korv! Helt ok men ingenting som nån av oss kommer att längta efter att besöka igen – men nu har vi ju i alla fall testat stället och ölen var god! 🙂

Det känns lite konstigt att va totalt barnledig – det är första gången som jag & maken är just det – totalt barnlediga! Oftast är det iväg en i taget men det har aldrig hänt att de är iväg båda två! Idag är det nog lite ”nyhetens behag” över det hela – med en riktig sovmorron!!! Mannen min jobbar som vanligt men vi ska försöka hitta på lite på kvällarna, som vi aldrig gör annars när tjejerna är hemma – vad precis vet jag inte men vi får väl se!

Det är helt omöjligt att komma ifrån skriverierna om Amy Winehouse just nu. Alla nyhetsprogram och tidningar har det som första nyhet – henne och allt om Norge förstås. Hennes hus i Camden har blivit den senaste turistattraktionen och folk lämnar tomma öl och vodka flaskor utanför.

Själv förstår jag inte hur man kan glorifiera ett så tragiskt männiksoöde. Unga tjejer & killar som har missbrukare & alkoholister som sina idoler och som vill vara som dom. Det är inte coolt att ta droger. Det är inte coolt att missbruka. Det är tragiskt. Folk ser väl inte upp till alkisarna & knarkarna som sitter utanför snabbköpen i Sverige t.e.x – de undviker dom och ser ner på dom istället. De här kändisarna som blir idoler genom sitt missbruk, är precis likadana som  dom – bara att de är kända istället. Det är inte kul att känna en missbrukare – vi har en familjemedlem som har totalföstört sitt liv genom alkoholmissbruk & som anhörig är det absolut inte kul – det är tragiskt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s