Från Hög till Låg

Bloggar från min ursprungliga bloggaddress nu temporärt, eftersom Londonsvenskars website ligger nere IGEN…hur många gånger det har varit nu kommer jag inte ihåg….suck…

I alla fall, J är tillbaka på Uni och ser fram emot att sätta tänderna i lite svårare uppgifter nu i vår, ibland under hösten tyckte hon att det var lite väl ”lätt” men nu blir det nog lite mer på allvar!!! Det tar ju ett tag nu innan de kommer in i allt igen efter att ha varit lediga i en hel månad och en tycker nog det är ganska jobbigt att komma tillbaka efter att ha fått mat lagad, tvätt tvättad och allt gratis hemma – de säger att nu efter jul är det  lite ” make or break” time och det är många som slutar. En av J’s kompisar här hemifrån har redan gett upp och avlsutade sin Universitetsbana nu innan jul, hon tyckte inte att de passade henne och hon trivdes inte, så nu har hon flyttat hem igen och är arbetslös.

Anyhow, M har nu bestämt sig för att hon inte längre vill sova högt upp längre så logtsängen åkte ner i måndags! Vi har inte sådär speciellt högt i tak och nu när hon bara växer och växer, så blev det helt plötsligt inte så mycket plats att röra sig på däruppe, så jag förstår helt och fullt hennes beslut! Så nu ska det bli en sån här säng istället :

En Brimes från Ikea, som man kan dra ut undertill så det kan bli som en dubbelsäng eller en extrasäng. Så på lördag drar vi till Ikea och handlar lite nytt till hennes rum, det blir nog en liten mini-makeover och en utsortering av saker när vi ändå är igång!

Jag har alltid drömt lite om att kunna ha en litet Syrum – jag fick ju en ny symaskin för ett tag sen men har faktiskt inte packat upp den förräns idag! M’s nya skolbyxor behövde läggas upp, så nu har jag skapat mig ett litet Syrum uppe i J’s sovrum ,som ändå står tomt nu!

Jag har alltid tyckt om att sy och pyssla men på senare år har det inte riktigt funnits plats, och den stackars symaskinen har släpats runt och slängts in i olika utrymmen,  den har nästan alltid  saknat vissa delar nästa gång man skulle använda den bara för att den har slängts runt så mycket! Men NU har den fått sin egen lilla plats och det ska bli skönt att bara kunna sticka upp och sy lite när lusten kommer på, utan att behöva ”sätta upp” alltihopa varje gång! Jag ska leta rätt på alla mina tyger som också ska få flytta upp till loftrummet, mina syböcker har jag redan tagit upp (nån som kan gissa om jag gillar Cath Kidston eller???)

Så lite småprojekt har redan börjat forma sig i mitt huvud – jag hittade lite Marimekko tyg som kanske kan bli lite nya gardiner till vardagsrummet och i hallen….

Så Dagens Utsikt har varit denna från loftrummet…ut över vår trädgård och ut mot vår skol-granne!

Och ett och annat flygplan flög över vårt hus också på väg till Heathrow…..

Grattis idag till kompisen Ann i Skurup som idag fyller 10 x 4 år (men som just nu åker skidor i Åre!) I am not far behind…nästa vecka är det min tur!

Och Krya på dig Maja…tråkigt att du ligger på sjukhuset igen men hoppas det blir bättre nu! Kramar frå oss alla!

 

 

En reaktion på ”Från Hög till Låg

  1. Vad ku att göra om lite hemma! Skoj att du nu kan få ditt eget pysselrum också. Sängen Brimes har vi kompisar här som har och den verkar super! Just för att man har en extrasäng också! 🙂
    och du TACK för de nya iPhone casen!!! 🙂 Så himla GULLIGT!!! Du behövde verkligen inte skicka nya p g a vårt missförstånd. Så sött av dig!! Jag har det röda nu! 🙂
    Jag ska lägga ut bilder på bloggen också, men det har varit så hektiska och händelserika veckor nu sedan innan jul med massa saker så jag har inte riktigt fått till något inlägg om julklappen än. Men det kommer.
    Stor KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s