Japanska Dockor

Idag hade M med sig kompisarna Tyra och Trae hem och efter inspektionen av M’s nya rum – slog de sig ner och gjorde Japanska Friendship Dockor, också kallade Kokeshi dockor.

”Kokeshi Dolls were originally hand carved by farmers in northern Japan from Cherry, Dogwood or Mizuki trees, as tokens of love and friendship for their family and friends. They have developed from a simple toy into a modern craft and are now recognised as one of the traditional folk arts in Japan. These beautiful, brightly coloured wooden dolls are irresistibly cute and combine a typically simple yet stylish Japanese design with a distinctive, contemporary feel. Every doll is given its own name by the craftsman who lovingly created it ensuring that every Kokeshi Doll radiates its own individual spirit.”

Och resultatet såg ut såhär!

Efter kompisarna hade åkt hem, var det dags för Scouterna! M har gått på ”Brownies” innan men nu eftesom hon har fyllt 10, kan hon flytta upp till ”Guides” istället!

Och hon tyckte det var sååå roligt att hänga med de större tjejerna istället för småknattarna! Hon känner de flesta redan och de har samma ledare, bara lite senare tid!

Grattis till dottern J som fick en 1:1 (1st) (högsta betyg) på sin uppsats on Yoko Ono & Wanås! Familjens Geni! 🙂

3 reaktioner på ”Japanska Dockor

  1. Ulrica

    Jag har haft oändliga debatter med folk dom senaste månaderna om Brownies/ Guides, själv är min dotter i Beavers / Cubs vilket ju är mini scouterna (mix pojkar och flickor) medans Brownies / Guides är bara för flickor. Jag måste erkänna att min dotter får ofta vad hon vill men om hon nånsin kom och bad mej att hon skulle få lov och börja i Brownies så skulle jag mitt svar bli stenhårt nej: jag är väldigt emot att segregera flickor och pojkar mer än dom redan är. Alla har ju sina egna åsikter men är det inte så att Sverige har bara mixat flickor och pojkar? Eller är jag helt ute och cyklar här?

    1. svengland

      Har ingen aning om hur det är i Sverige numera, kommer ihåg att när jag var med i sccouterna i mina unga år, så var det mixat. Min dotter har alltid tyckt att Brownies har varit roligt, och eftersom hon går i en mixad skola och har många killar som kompisar och leker ofta med dom, så tycker jag inte att det spelar så stor roll att Brownies/Guides bara är för tjejer! Dessutom så går hon på andra ”mixade” klubbar efter skolan & får helt klart sin dos av leka-med-killar också! Jag vet inte hur det är runt omkring där du bor men här tycker jag inte att det är vidare segregerat i barnens aktiviteter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s