Hemma Igen!

Hemma i London igen och tillbaka till våren känns det som! Efter snålblåsten och det kalla vädret och minus grader på nätterna i Sverige, kom vi hem till 12C idag och grönt , grönt grönt överallt! Denna lila skönhet växer utanför vår dörr! Hörde att det hade snöat i Skåne idag, verkar som om vi åkte vid rätt tillfälle!

Resan igår gick bra fastän vi fick ta bussen till Lund….mormor vinkade av på stationen.

Vi hoppade på ett tidigare tåg i Lund men kom bara till Malmö, där vi fick byta till ytterligare ett tåg som slutligen tog oss till Kastup. Vi hade gott om tid på flygplatsen och hann med både kaffe, danskt wienerbröd och dansk pölsa! M hittade en flygsimulator som hon tyckte var kul!

Vi har verkligen haft en skön & kul semester, lite kyligare än vi hade räknat med men hey ho! Vi har hunnit med att träffa kära vänner, ätit både pizza, fiskgratäng ( my favourite!) och keberulle, fikat med chokladbullar, dammsugare och kanelsnäckor, umgåtts med familj & firat födelsdag och hunnit med att gå ut och ta ett par öl också! Nu när vi hade barnvakt. 🙂

Men gud, vad dyrt allt har blivit hemma i Sverige! Nog för att det alltid har varit dyrt men ännu mer märkbart denna gången! Kläder! Shit vad dyrt! Och skor! OMG! Här hade ingen gått och gett £80 för ett par Converse! Aldrig! Och mat ska vi ju inte ens tala om! jag kom på mig sjålv med att gå och jämföra hela tiden….”hade jag verkligen betalt £40 för den här skjortan om det hade varit i London…?”…men folk är fortfarande ohyfsade, så på den fronten är den inte mycket skillnad! 🙂

Vi har påskpyntat lite – lite påskris bara, resten bryr jag mig inte om! Och gud, vad mycket kycklingar och tuppar och hönor och fjädrar och ägg oh dekorationer det fanns i Sverige! Här firar man inte alls påsko som hemma, här är det nog mest en ren religiös tradition och man kanske äter nåt gott på påskafton men mer än det brukar inte vi göra i alla fall!

Pimpade rosenbusken utanför lite! 🙂 Så om det är nån som kör omkring i västra London och ser ett hus med fjädrar utanför så är det där jag bor! 🙂

Och om det nu är nån som undrar vad en utlandssvensk mest drar med sig hem….:-)

Sås, kryddor, ost, falukorv, böcker, glasstopping, O’boy, vaniljsås, chokladpudding, schampoo (som M hade fått låna av kusin Emma när de var och simmade och som var sååå bra!!!!) och godis såklart!

Glad Påsk på er allihopa!

2 reaktioner på ”Hemma Igen!

  1. Ulrica

    Vad roligt att ni hade en trevlig semester! Vad fin busken blev, den måste jag hålla utkik efter (bor också i västra London). Jag köpte också med mej schampo förra gången vi var i Sverige men kom snabbt på att det inte alls var lika bra som när vi var i Stockholm, en kollega trodde det hade någonting att göra med olika slags vatten men hoppas det funkar bättre för din dotter. Vad gäller ohyfsade så håller jag helt med dej, det var inte förrän jag fick min dotter som jag kom på (eller snarare hon kom på) att det var aldrigt några ”tack”, ”ursäkta” eller hålla upp dörrar från svenskar. Vad man än säger om engelskmän så har dom flesta manners och kan åtminstonde låta artiga (även om dom kanske inte direkt menar vad dom säger).

  2. Jag håller verkligen med om att människor i Sverige beter sig på ett oartigt sätt, men jag tror inte att de är medvetna om det själva. Men Reuben som är så otroligt engelsk och artig av sig kan bli sur på svenskarna när det inte ens ber om ursäkt när de går in i honom. Lite av en kulturkrock blir det allt, även för mig som är svensk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s