Det här med att klippa sig…

Jag har nästan alltid haft kort hår. Tills jag var 11 nånting hade jag jättelångt hår halvägs ner på ryggen som Madicken men sen klippte jag av det bara sådär.

Enda undantaget är nog när jag skulle gifta mig och lät håret växa ut till sisådär nästan axellångt för att jag skulle kunna ha nån snitsig uppsättning.

Sen dess har jag haft kort hår i lite olika former, de senaste månaderna var jag så himla nöjd att mitt hår äntligen hade blivit jämnlångt – luggen var precis lika lång som resten av håret, luggen gick ner till näsan och resten av håret ner till öronsnibbarna. Jag hade länge velat ha en kort lite tuffare page, som jag enligt min egen mening äntligen hade uppnått.

Idag ville min frisör totalt annorlunda. Jag tog med den vanliga obligatoriska bilden på en lite småkänd tjej som jag tycker har coolt hår. Nu kan jag ju också tillägga att jag har haft samma frisör i ett antal år nu och han vet precis hur jag brukar ha det.

Och idag klippte han total tvärtemot vad jag ville ha. Kanske han hade sina egna ideer om hur han tyckte att jag ville ha det, kanske han hade en dålig klipp-dag, kanske han pratade för mycket och inte riktigt tänkte på vad han gjorde där med saxen. Mn det gick i alla fall käpprätt åt helvete. Enligt min mening.

Och om man nu har sparat håret under en längre tid, så hjälper faktiskt inte kommentarer som ” det ser helt ok ut”, eller ”äsch, det växer ju ut igen” – jag vill inte att det ska se ok ut – jag vill att det ska va jättesnyggt och coolt och precis om jag vill ha det. Speciellt när man ska åka hem på semester.

Men idag blev det inte så. Nu sitter jag här med kort kort hår igen som jag har försökt undvika ett tag nu. Och inte hjälper det att hormonerna är kanonhöga just nu och jag har haft enligt min mening ett par skitdagar där det känns som om ingenting har blivit ok.

Så nej, det är inte ok. Inte ok alls. Enligt min mening.

En reaktion på ”Det här med att klippa sig…

  1. Men usch va trist! Jag som nyss föreslog på FB att det växer ut igen. Tar tillbaka. Det hjälper kanske pyttelite om jag säger att du alltid brukar vara snygg i ditt korta hår. Om det inte hjälper kan du ignorera det. Ses snart! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s