Sverige Del 1

KOm ju på att jag inte alls har bloggat om vär Sverige semester och nu har vi redan varit tillbaka i London  i 2 veckor! Ja ja vi får väl kalla det bloggtorka eller hjärnsläpp eller nåt!

Dottern J var i Sverige i en vecka innan vi i resten av familjen anlände. Innan vi kom, hade hon haft eget sovrum och lugnt och skönt men helt plötsligt blev vi 6 pers i en tre:a – trångt om saligheten som vanligt varje sommar!!!!

Vi började med kompisträff och middag på Äspets Rökeri i Åhus, dagen efter vi kom till Sverige – vi är några  tjejer som hänger ihop sen gymnasietiden men som nu finns på olika ställen i landet och jag då utomlands ( Cia bor i Åhus utanför Kristianstad och Jenny i örebro) och det är verkligen en BONUS när vi befinner oss på samma ställe ett par dagar på sommaren!!! Extra bonus är att våra repektive kommer så bra överens och dubbelbonus att även nu våra barn har fattat tycke för varandra! Lite blyga var de till att börja med och med lite språksvårigheter men lite senare lektes det Plätt så det stod härliga till i mörkret!!! Anna och min M därbak, Karin och Idalia längst fram! Killarna Kalle och Malcolm kom inte med på bild!

Vi hyrde bil och var i torpet, och i år var vi t.o.m hör och häpna vid havet! Det är säkert minst 3 år sen det inträffade pga vädrets makter men denna sommaren styrde vi kosan till Playa Del Åhus!

M badade och byggde sandslott med kusinerna medan vi vuxna satt och skvallrade lite!

Vi fick besök från England – ja eller egentligen dottern J fick besök! Pojkvännen Dan saknade henne så mycket så han åkte helt enkelt till Sverige i ett par dagar! Han och J bodde på hotell i Malmö i 4 nätter och vi åkte och hälsade på dom och käkade lunch!

Vi slog ihop besöket med fika hos Katrin & Micke , som är en lång tradition vid det här laget! Maken , M, Micke och Heidi hyrde trampbåt och trampade runt i kanalen i Malmö lite!

M med busungarna Harry och Heidi!

Vi körde till Mörrum och kollade på laxtrapporna en dag, en stående favorit i vår familj!

Samma dag styrde vi kosan till Karlshamn, för att ta den lilla båten ut till Kastellet!

Slutdestination för denna dagen var Nättraby utanför Karlskrona, där vi åt supergod bbq’ed Flintastek hos vännerna Ulrika & Linus med barnen Hector & Stella! Tack tack Familjen D för att vi fick komma och det var såååå kul att ses! 🙂

Avslutar Del 1 här!!!

Igår var vi faktiskt och badade!!!! (Och för er som inte vet var London ligger i förhållande till havet, så kan jag upplysa er om att det tar ca 1,5 timme att köra till närmaste strand!) Så i brist på strand, körde vi till Pools on the Park i Richmond – ett komplex med både utom- och inomhus pool och det var faktiskt riktigt trevligt där! Vi körde dit lite senare på eftermiddan och tog M’s kompis Tyra med oss och t.o.m en badkruka som jag badade – två gånger! De’ ni!!!! 🙂

London har varit varmare än Barbados de senaste dagarna med temp över 30C – varmt varmt varmt men nu ska vi inte klaga när vi äntligen har fått oss lite värme såhär på sluttampen!

M är på Chessington World of Adventure idag med en kompis och storasystern är i Skottland med pojkvännen! 🙂

 

2 reaktioner på ”Sverige Del 1

  1. Katrin

    Så kul att läsa om sverigeturen! Låter som om ni som vanligt har hunnit med mer än vad som verkar möjligt. Men jag vet ju också att mycket hänger på god planeringsförmåga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s