Det Här med Skolor….

Nu är det dags för oss att välja Högstadieskola för yngsta dottern M. Papper hit och dit och skolbesök vecka ut och vecka in.

Jodå, här i det Engelska landet är att välja skola en vääääldigt Big Deal!!! Runt omkring oss där vi bor finns det egentligen ganska många skolor men man ska ju ha de rätta kriterierna också!

* Vi är inte religiösa – då faller ju alla de ”religiösa” skolorna bort – skolorna of Any Faith (jodå de finns!), de kristna skolorna (Church of England som de kallas), de muslimska och givetvis de katolska (som det finns en hel hööög av!)

*Vi vill inte att hon ska spendera halva dan med att ta sig till och från skolan – hoppsan, där rök ännu ett par skolor bort som man minst måste ta två olika bussar till!

* Vi vill inte att hon ska gå på nån snoffsig skola som man måste göra entry exam till (även om hon enligt hennes nuvarande rektor lätt skulle klara av provet) och där hon kommer att tillbringa de närmaste åren med att plugga, plugga och åter bara plugga, då denna speciella skolan bara vill se resultat – hoppsan, där rök den också!

Ja , då kära vänner finns det faktiskt inte så mycket kvar att välja på!

Just nu ligger en flickskola högst i topp, dit hon antingen kan ta buss (tar ca 5-10 min eller nåt) eller ta tåget där det bara finns en station emellan där hon hoppar på och sen hoppar av (tar ca 5 min). Vi var på en Open Evening på denna skolan igår kväll och vi var faktiskt imponerade! De har sin egen Teater, sin egna lilla TV och radio kanal och mycket annat som vi tyckte verkade bra. Dessutom har vi ett antal vänner vars döttrar har börjat där nu detta läsåret och de har bara goda saker att säga om skolan.

Den närmsta ”mixade” skolan, d.v.s pojkar &  flickor….hnjae…den tror jag vi hoppas över, gillar inte där den ligger och har inte nåt vidare bra rykte!

Ansökan ska va inne om en månad. Watch this space.

 

5 reaktioner på ”Det Här med Skolor….

  1. Katrin

    Hu, ja, svårt val! Men ett viktigt kriterium måste väl vara pendlingstiden; dels för vardagsmorgnarnas skull och dels så att hon så småningom kan ta sig till sina skolkompisar utan att ni får långt att hämta henne. Jag tänker som så att M klarar sig utmärkt var hon än hamnar!

  2. Det där med skolor i det här landet verkar vara krångligt. speciellt secondary school. Är det nästa år hon ska börja? Hoppas ni hittar något som är bra och inte allt för långt bort, barn ska ju som sagt inte behöva pendla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s