Gibraltar Weekend’en

Underbart. Fantastiskt. Varmt. Soligt.

Vår helg i Gibraltar i ett nötskal. Tidigt tidigt flyg med det var värt att ha nästan en heldag när vi väl kom dit!

064

Historiens kortaste taxiresa till hotellet ( 5 minuter) och vilket hotell sen! ****’igt och definitivt det finaste hotell vi har bott på! The Caleta Hotel var byggt var byggt runt omkring klipporna och hängde liksom lite över havet på vissa ställen!

SANYO DIGITAL CAMERA

Rummet var helt perfekt – havutsikt, his & hers vask i badrummet och badrockar och morronstofflor – jo, ja tackar jag!

014

016

017

Och tittade man ner från vår balong, såg man rätt ner i det skummande havet!

018

Vi tog det lugnt och bara njöt, ingen fullpackad agenda och inga måsten. Vår 20-åriga bröllopsresa. Vi åt riktigt Afternoon tea hela två gånger! 🙂

019

Vädret var visst ”dåligt” enligt de bofasta men 25C och sol med lite vind, klassar jag inte som dåligt precis! Vi latade oss vid poolen en hel del – vattnet i havet var faktiskt inte så varmt men vattnet i poolen var väldigt salt havsvatten så i princip så badade vi ju i Medelhavet!! 🙂

SANYO DIGITAL CAMERA

Hotellet låg på andra sidan själva klippan, i det lite lugnare Catalan Bay. Några cafeet och ett par restauranger och väldigt färglada hus!

SANYO DIGITAL CAMERA

Maten var både billig och god och vi åt Tapas ett par gånger! Gibraltar är ett underligt litet ställe och man känner sig lite förbryllad ibland när man kan betala med vanliga engelska pengar och de flesta affärer är vanliga typ Top Shop, Marks and Spencers och Dorothy Perkins. En liten bit av England i slutet av Spanien!

Vi tog linbanan upp till toppen av klippan – den mest primitiva linbana jag har haft nöjet att åka i – lyckligtvis gick det snabbt att ta sig upp men ändå! Jga är inte speciellt höjdrädd i vanliga fall men jag kände mig inte så säker där på toppen, det var så in i bombens högt!

029

033

426 m över havet och med ett natureservat  fullt med apor av rasen Barbary macaques. Vi såg ett par stycken och de verkade inte speciellt rädda för människor!

036

031

047

Mannen min gick upp i ottoan för att se soluppgången!

SANYO DIGITAL CAMERA

Kan faktiskt varmt rekommendera Gibraltar om man vill åka till ett lite annorlunda ställe med lite sol och bad, vi kommer definitivt att åka tillbaka! 🙂

Det är mycket på gång nu i slutet av terminen, skolproduktioner och utflyckter hit och dit. M är väldigt känslosam när det närmar sig med stormsteg att de ska sluta 6:an. Klassen splittras och de ska till olika skolor, kompisar får nya kompisar och de kommer inte att ses varje dag, ett stort steg i en 11-årings liv och kanske inte lika lätt för oss föräldrar att förstå!

Igår hade M en heldag på nya skolan och det hade gått bra. Vi köpte lite av den nya skoluniformen men mer kommer att inhandlas sen! Svart och rosa är färgerna så det är ju inte helt tokigt! Det blir till att bära slips till hösten men det gör det flesta skolor här ändå, barnen är ju vana vid att bära uniform vid det här laget och frågar ni mig så är jag helt och hållet för uniform – inget tjafs på morrnarna, de vet vad de ska ha på sig!

107

111

Inte så kul att va med på bild bara…..:-)

115

2 reaktioner på ”Gibraltar Weekend’en

  1. Lät trevligt att semestra i Gibraltar! Hur var det med priser?

    Hade det ändrats i Sverige och ungarna skulle ha skoluniformer här också, så skulle jag vara helt för det. Som du säger, smidigare och inget tjafs 🙂

    1. Gibraltar är mycket billigt eftersom det är skattefritt! God mat och billig mat! Vi spenderade inte hälften av vår resekassa! Hörde faktiskt en hel del svenska där nere också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s