Liten blir Stor

Igår började yngsta dottern M högstadiet! Tidig morron och nya rutiner – så tidigt har vi knappast varit uppe sen i juli! Lunchen packad och med ny pärm och pennskirn i väskan, mycket att komma ihåg – var har jag nu tågkortet???? 🙂

Liten blir stor ja – det är 7 år mellan bilderna, på den första nääästan 5 år gammal (första dan i grundskolan) och den andra snart 12.

034

Obligatoriska bilder skulle tas – och jag photobombade lite sådär på morronkvisten ! 🙂

SANYO DIGITAL CAMERA

Vi traskade iväg till stationen och mötte en av bästisarna och hennes mamma. Tyra var väldigt mycket mer nervös än M – M var uppspelt och excited och lite nervös också, men det hade ju varit konstigt om hon inte var det!

017

Men det hade gått bra! Igår var bara 7:orna på skolan men idag börjar resten också. Och idag har en av M’s drömmar gått i uppfyllelse : hon kommer att gå på samma skolan som bästisen Eloise (som börjar i 8:an idag). Tjejerna har varit vänner sen babyben, då vi är goda vänner med hennes föräldrar och det har alltid varit deras dröm att gå på samma skola, och nästa år ansluter lillasystern Charlotte skaran och då är de tre musketörerna tillsammans igen!

HOn var nöjd med klassen och hade fått ett par nya kompisar redan, tidtabellen såg bra ut och hon ser fram emot nya utmaningar med nya ämnen, tror hon speciellt ser fram emot riktiga drama lektioner : de har t.o.m en riktig teater på skolan! Och sen kan de ha skåp också – inte alltid en skjälvklarhet i engelska skolor – dottern J hade aldrig skåp på sin gamla skolan. Och man kan sätta pengar på sitt finger!!!!! Väldigt HiTec där de kan betala för lunch med sitt fingeravtryck – himla Mission Impossible! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s