Om att vara tacksam

Igår var vi på ett ”Välkommen till Årskurs 7″ möte på M’s nya skola – mycket information och mycket logiskt – ” se till att de gör sina läxor” ”det är viktigt att komma i tid till skolan” ” det är viktigt att ha alla sina böcker med sig”. No shit Sherlock.

Vi träffade en del nya föräldrar som verkade trevliga och också hennes klassföreståndare. Vi tog upp en mindre pyttelitet problem med hennes skåp (hon har fått ett skåp men hon kan inte hitta det!), som hon direkt erbjöd sig att hjälpa M hitta idag. Man vet att man har gjort ett bra jobb med sina barn när en ny lärare som hon har känt i typ 4 veckor säger att ”she really is a credit to you” – då blir mamma hjärtat varmt! Att hon är hjälpsam och duktig och nyfiken på att lära, då blir man lite stolt! 🙂

Jag drog till puben och pub quiz igår kväll – kände verkligen att jag behövde en öl eller två! 🙂

Det finns egentligen mycket som jag skulle kunna blogga om just nu – om hopp om framtiden, om glädje och besvikelser och hur man egentligen känner sig innerst inne.

Är jag för snäll? Bryr jag mig helt enkelt för mycket? Kräver jag för mycket av andra människor bara för att jag är sån själv? Ska jag fortsätta vara sån jag är eller ska jag anamma ett annat tankesätt?

Jag finns, jag bryr mig och har känslor jag också. Ibland både på gott och ont. Det som finns under ytan bubblar ibland över och får se dagsljus men man ska kanske hålla käften,  veta sin plats och inte ställa till besvär.

Nej fan, jag tror att jag skiter i allt det där. Jag trivs med den jag är, med mina värderingar om vad som är rätt och fel och jag tror faktiskt att jag fortsätter med det. Jag vill inte prata mer om det, inte skriva mer om det, inte bry mig mer om det.  Jag väljer att gå vidare och hålla huvudet högt.

End of. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s