Julmarknad, Julklappar och Julstress

Igår var det Julmarknad på M’s skola och jag hade blivit övertalad att ha hand om ett av stånden. Jag har alltid tyckt att det är kul att va involverad i tjejernas skola och har nästan alltid hjälpt till på marknader och bazaarer.

068

044

Där var en del pyssel, tombola , mat & kakor och en hel del lokala föreningar och företag. På mitt stånd kunde man dekorera ljus!

046

Jag hade fixat flytande-vax-pennor som man sen kunde måla och skriva på ljusen med, låta torka över natten i skolan och  hey presto, så kan de hämta ljusen idag! Där fanns mer eller mindre vackra alster men det verkade uppskattat i alla fall! Eftersom det är M’s nya skola och jag inte har varit på deras Julmarknad förrut, är det ju svårt att räkna ut hur många ljus man ska köpa så det blev några över!

072

M stannade kvar och hjälpte mig och alla hjälpredorna fick en fin rosett! Pappan i familjen jobbade sent, ( han försöker jobba undan nu så han kan va ledig över jul) så vi hämtade mat, tog bussen hem och myste medans en sjuhelvetes storm röt utanför!

074

Alla julklapparna är inhandlade och klara och ligger under granen. Jag känner absolut ingen Julstress och har inga måsten – jag associerar inte julen med stress, känner ingen press på mig att va duktig och prestera  och laga så mycket som möjligt – herregud, det blir ju Jul ändå!

Jag måste erkänna att jag fortfarande vid 41 års ålder( there, I said it!) tycker det är kul att få julklappar! Jag gillar att handla julklappar och jag gillar att få julklappar! Sånt trams som ” vi-köper-bara-till-barnen-och-inte-till-de-vuxna” kan jag inte med över huvud taget – man kan väl gilla att få presenter fastän man är vuxen! Här i England har vi lottdragning – man drar en lott med ett namn på och sen köper man till den för en viss summa, (eftersom mannen min  har ganska stor familj) lite som Secret Santa. Vi provade samma princip hemma i Sverige ett år men det funkade inte riktigt, annars tycker jag att det är en bra princip.

Jag gillar att köpa presenter med lite tanke bakom. Det behöver ju inte va dyrt för att bli uppskattat, för det mesta är det ju faktiskt tanken som är viktigast. Det kan va nåt hemmagjort som blir precis lika uppskattat som nåt köpt. Förra veckan skickade jag två tavlor (som en lite försenad inflyttningspresent) till en gammal vän som jag har gjort själv och hon blev jätte glad! Tanke och uppskattning! 🙂

Det gäller både julklappar och andra presenter, jag håller fast vid att folk uppskattar att man har tänkt till lite. Att man har lagt ner lite tid på en present och inte bara Äsch -jag-tar-nåt-som-jag-har-liggandes-i-en-byrålåda-hemma! Den mentaliteten förstår jag mig inte på. Skylla på att man inte har tid är ju alltid bekvämt men ibland får man ju helt enkelt ta sig tid och visa folk i sin omgivning att man uppskattar dom!

Imorron är sista dagen som jag tänker gå upp medans det fortfarande är mörkt på ett tag! Halv dag i skolan imorron och jag & maken kör sista kundbesöket inne i West End innan jul. Ska svänga inom de svenska affärerna och se om de har nån julmat kvar, så vi får lite svenska julkänsla också! 🙂

 

En reaktion på ”Julmarknad, Julklappar och Julstress

  1. Susanna

    Massor av TACK för de fantastiska presenterna jag fick av dig!! De är SÅ mitt i prick att jag är mållös. Jag satte genast på mig glosset (wow, vad det ‘tinglar’!) och packade upp den snygga, roliga OCH väldigt användbara mustaschen. 🙂 Tygkassen (älskar trycket) får följa med till affären imorgon. Tack för att just du blev min Secret Santa. Vill också säga att jag gillar hela blogginlägget här ovan. Du verkar vara en himla bra människa!
    Kram, Susanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s