Norfolk och Helgen som varit

Efter vi var hemma i Sverige åkte vi till Great Yarmouth i Norfolk som vi brukar göra varje år – en nätt liten tur på ca 3 1/2 timma med bil! Som tur är gillar M att åka på långtur i bilen – en kudde och sin iPod, sen är hon nöjd! Vi bodde även i år i husvagn av den stationära varianten som mer eller mindre är som en liten stuga! Vi delde med svärmor i år så slapp ha så mycket med oss!

Great Yarmouth (2)  Great Yarmouth (3)

M tycker det är jättekul där och hon har många kompisar som hon inte träffar så ofta, så de springer mellan varandras husvagnar och har kul i Arcaden i Klubbhuset på kvällarna! Jag och mannen min stannade bara i två nätter men vi fick en heldag i Great Yarmouth i alla fall! GY är en typsik engelska ”Seaside” stad – folk flockas från när och fjärran när det är långhelger och fint väder – men det finns nog inget liknande i Sverige! Mycket ”krimskrams” affärer (som jag i och för sig tycker det är kul att kolla i!), mycket godis affärer, barer, pubar, glasskiosker, spelhallar,  karuseller och allt känns som om man befinner sig på 60-talet nångång! Men det har ju sin charm det också!

Great Yarmouth (8) Great Yarmouth (9)

Great Yarmouth (12)

Great Yarmouth (10)

Ja menar – var annars kan man köpa en Cliff Richards bingo penna??? 🙂

Great Yarmouth (6)

Efter de två nätterna körde jag och maken tillbaka till London och lämnade kvar M med svärmor – hon fick ett par dagar utan oss och vi fick ett par dagar utan barn – en win-win situation! 🙂 Mannen min var väldigt ängslig att komma hem i tid till en viktig match med favoritlaget som hade chans att gå upp till Premier League…och det gick vägen! Nästa säsong spelar det relativt lilla laget i den stooooora ligan! 21 år sedan de spelade i stora ligan….Gissa om vi firade den kvällen! 🙂 Unga som gamla invaderade planen efter slutsignalen!

SANYO DIGITAL CAMERA

Vi passade på att gå ut och äta Tapas en kväll och kollade på ”Divergent” på bio som faktiskt var riktigt bra – typ liknande Hunger Games!

På Påskafton körde vi tillbaka till GY för att stanna en natt till och hämta hem M – hon hade haft jättekul och tyckte naturligtvis att det var jättetråkigt att lämna kompisarna – här med en av bästa kompisarna Cody!

Great Yarmouth (16)

Men skolan och vardagen väntade för alla och nu är allt tillbaka till det normala igen!

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Norfolk och Helgen som varit

  1. Katrin

    Kul att höra om allt. Tänk ändå så charmigt det är med seaside towns och att det är som att ha stannat tiden för femtio år sedan! Ingen köper något men ändå finns souvenirshoparna kvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s