Student & Examen

Student och skolavslutning hemma i Sverige idag och ja, vi utlandsvvenskar torteras med detta faktum via Facebook och Instagram!!!!

Brorsdottern Emma tar studenten idag och visst svider det lite att vi inte är där!

983693_808405975850401_7825970098502990327_n

Jag kom på för ett tag sen att det är 23 år sen jag tog studenten i juni 1991! Det låter helt sjukt att det är så länge sen, så snart får vi anordna 25 år Jubileeum – det hade verkligen varit kul att träffa alla de gamla klasskompisarna! Ganksa många har jag lite koll på via Facebook och andra gemensamma bekanta men en hel del vet jag inte alls vad de har för sig nuförtiden! Visst är det konstigt det där – människor som man alltid trodde man skulle va tighta med, vet man idag inte var de bor eller hur de lever! Och nu är vi alla över 40 med barn och familj men alla de roliga minnena lever för alltid kvar!

Vi var nästa bara tjejer i min klass – tre ynka killar fick stå ut med alla oss tjejer – och gud, vad vi hade roligt! Vi var verkligen en sammansvetsad klass och vi gjorde en himla massa ihop, det mesta involverade fest, dricka och lite dans! Eller kanske ganska mycket dans! Vi var ganska partyglada! 🙂

Vi var väl ganska naiva allihopa (men det är man väl ganska allmänt i den åldern) och ganska snabbt ströddes vi som frö i vinden på världen alla håll – en del utomlands och en del stannade kvar i hemmets lugna vrå, en del stack till Stockhom och andra delar av Sverige men vad jag vet så är jag nog den enda som blev kvar utomlands!

Här har skolorna runt en månad kvar innan sommarlovet börjar. De flesta Universiteten slutar snart och sen vänta Examen med stort E!

Dottern J tar Examen i mitten av juli – hon har klarat av 3 år History and Philosphy of Art och det har gått så fort! Vi släppte iväg henne som oerfaren 19 åring och nu är hon en vuxen kapabel underbar 21 åring med pojkvän och har mer eller mindre sitt eget liv. Hon har verkligen jobbar hårt och hon förtjänar verkligen ett bra betyg, hon är den mest akademiska av oss alla och ack så intelligent!

Canterbury (där hon har pluggat) har en hel vecka med Examen – 3 per dag och hundratals på varje, så ni kan ju tänka er hur den lilla staden kommer att se ut då! Det kommer att va som en mindre militäroperation med strikta hålltider och förordningar!

Canterbury-Cathedral-Kent-Interior-of-Nave

Här inne i katedralen tar de Examen och det är ju verkligen en speciell miljö att avsluta sina studier i! Här kommer de att tåga in och ta emot sina diplom!

Unmmmmtitled-670x311

Och biljetter behöver man! De får 2 st automatiskt och sen får man gå in i lottdragning för 2 st till, lyckligtvis fick vi allat som allt 4 biljetter men i ock med att man absolut inte kan får fler, så blir det ju många som skulle velat vara med som inte kan! Mormor, morfar och farmor och resten av tjocka släkten blir utan men tyvärr så kan vi inte göra något åt det. Jag, maken, lillasyster och pojkvän får lov att gå och vi har bokat både hotell och restaurang i god tid så vi inte blev utan! Och typ såhär kommer det att gå till!

http://wn.com/academic_dress_of_the_university_of_kent

Det kommer både att bli spännande och mäktigt för oss föräldrar! Liten blir stor och vuxen och både jag och mannen min är så otroligt stolta över vår dotter. Hon vågade gå sin egen väg och valde ett Uni utan kompisar. Hon visste vad hon ville. Hon ville börja om på nytt litegrand och visst var det svårt för både oss och henne men det har gjort henne stark och envis och med den livserfaranheten i bakfickan. Hon kan ta hand om sig själv utan att vi behöver oroa oss alldeles för mycket. Hon är kapabel och hon kan. Och hon är underbar. Och hon är vår.

Jag vet att det kan och är svårt att gå sin egen väg och det är också ett val jag gjorde för en himla massa år sen. Men man lär sig mycket på vägen och man blir stark och man blir envis och man får en visst jävlarannamma på köpet!

CroppedImage963380-graduation-hats-1

Och vem vet vad som händer i framtiden? Huvudsaken är att hon är frisk och lycklig och så vitt jag vet så är hon båda! 🙂

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s