Barnfria dagar

Dottern M är nu lyckligt hemkommen från farmors och hon har haft det kul på sitt håll med sina kompisar, lekt utomhus i det fina vädret och skateboard’at! I förra veckan fick hon äntligen skateboarden hon har önskat sig så länge! Den enda anledningen hon egentligen fick den, var att en av hennes kompisar ville sälja sin för att köpa en större, och som tur var ville de sälja den för halva priset av vad den kostar normalt, så vi slog till direkt!

009

Barnledigt ja…det stora barnet är ju hemma ganska sällan nu, så med det mindre barnet hos farmor passade vi på att göra sånt vi inte gör i normala fall. Vi gjorde Pub Quiz’et i torsdags båda två (det händer inte så ofta!) och i lördags passade vi på att träffa några kompisar nere vid floden där vi brukade bo innan! Ljuvligt varm kväll med mycket folk ute och trevligt, trevligt!

073

 

På bilden Andy, John , Holly och mannen min och jag och Andy’s tjej Polly var också med såklart men vi fastnade inte på bild, och lite suddigt blev det ändå ! 🙂

077

 

Jag har jobbar mycket med mannen min medans M var iväg, varje dag incl söndag! Mycket som ska bli klart och ivägskickat innan semestern, så det är all hands on deck! En av våra kunder äger ett par restauranger i Soho och vi blev ditbjudna i söndags – jättegod mat och dessutom kostade det gratis, vilket var ännu bättre! 🙂

081

Jag älskar verkligen att gå omkring inne i West End på kvällen, det blir liksom något nästan magiskt om det hela, och även om jag har bott här länge nu, gillar jag det fortfarande lika mycket!

083

Igår körde vi och hämtade hem M – småsystrarna till en av M’s bästa kompisar ville inte att hon skulle åka hem! 🙂

085

Idag är vi hemma och bara är. Det är ganska tryckandes varmt idag igen och perfekt väder att torka tvätt på! 🙂 Mannen jobbar som attans och har skaffat sig en ny mobile, som jag hoppas han klurar ut innan han slänger den i väggen! 🙂

Det här med sociala medier är ju ganska kul ibland, både på gott och ont! Man lägger in en kommentar och blir ibland missförstådd, folk gör sina egna förtydningar och läser vad de vill läsa. Jag använder sociala medier mycket, mest för att hålla kontakt och utan att bli för personlig.

Jag skriver om mitt liv så som jag vill och vill inte skriva om tråkiga och jobbiga saker som händer i mitt egentliga privatliv, och det har det varit en del av det senaste halvåret eller så men av olika anledningar väljer jag att inte skriva om det här, för det tycker jag folk helt enkelt inte har med att göra, speciellt när det handlar om mina barn. Jag väljer att skriva om roliga saker istället och hänger gärna inte ut min smutstvätt i sociala medier, OCH hade jag velat göra det, så hade jag gjort det för länge sen.

Vi jobbar hårt och mycket, och som egna företagare har vi inte alltid haft det så lätt, många gånger har vi varit fattiga som kyrkmöss, ibland går det bra och ibland går det  dåligt men det är också en sak som jag väljer att inte skriva om här. Den senaste tiden har det gått över förväntan och det är absolut något jag vägrar att skämmas  över. Ibland ser jag inte röken av min man förräns 10/11 på kvällen i flera dagars tid för att något måste bli färdigt och han ska hålla deadline. Vad vi sen gör med våra pengar , som vi har jobbat hårt för, har ingen över huvudtaget med att göra. Vill min man köpa något till mig, som jag egentligen hade planerat att spara ihop till själv, och som jag har trånat efter i flera års tid, så vägrar jag att skämmas för det heller.

Min man har för första gången på 10 års tid, tagit mer än 10 dagars semester. Sist han gjorde det var 2005. Min svåger har bott utomlands i 9 år och vi har först nu tyckt att vi har råd att åka dit, ja egentligen har vi inte råd nu heller men man lever bara en gång. Jag kan inte fatta hur mycket skit och negativitet vi har fått höra för att vi ska åka iväg i 3 veckor, vi ska knappast på någon förstaklass jordenruntkryssning, vi åker Economy precis som de flesta andra.  Och jag vägrar att skämmas för att vi ska åka nån annanstans än till Sverige på semester. Det är mycket jag väljer att inte skriva om här, jag är stolt över min man och våra barn och jag gillar det liv vi lever, det är upp till dig om du vill läsa vad jag skriver eller inte.

Fuck den svenska Jantelagen.

3 reaktioner på ”Barnfria dagar

  1. Katrin

    Så trist att ni får negativt laddade kommentarer om saker som ni väljer att göra. Det är kul att läsa dina blogginlägg och få uppdateringar om ditt liv. Det är ett utmärkt sätt att få känslan av att hänga hemma hos er som om vi bodde nära varandra. Vi gläds med er och tycker att hela er härliga familj är inspiratörer!

  2. Maria Stenberg

    Håller helt med Katrin! Jag känner inte dig alls, men följer din blogg sedan ett par år och tycker det är så roligt att läsa om ditt och din familjs vardagsliv i London! Må bra och bry dig inte om vad andra säger! Så klart man själv får välja vad man vill delge på sin egen blogg! Jag är glad för vad du vill berätta om ditt liv i härliga London!
    /Maria i Lund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s