Yum Cha, Market city & Akvariet

Igår, tisdag, körde vi in till Sydney. Dåligt väder hela dan och natten mån/tis med monsun regn och inte alls så varmt.

Destinationen var China Town till att börja med. Vi åt Yum Cha till lunch – roligt att prova på! Man satte sig ner vid ett bord och sen kom det konstant män och kvinnor med rullvagnar och erbjöd vad det nu var för mat på just den vagnen. Ville man ha det som erbjöds, stämplade de kvittot och gick vidare till nästa bord, och sen var det bara att vänta på nästa vagn och se vad de hade för gott!

Sen gick vi rakt över gatan till Market City -ett typ shopping centre med mest Asiska små affärer. Köpte det godaste Bubble Tea jag har provat – Strawberry black tea med Tapioka pearls.

Vi tog ett litet tåg till The Sealife Centre (Sydney Akvariet) eftersom det började regna men fick ju en liten sightseeing på köpet! Akvariet ligger i Darling Harbour – det mesta här i Sydney verkar beräknas vid vilken ”hamn” det ligger vid – och det finns en himla massa hamnar med olika namn! Själva Sydney Harbour är faktiskt ofantligt stor och det går en massa båtar kors och tvärs, ungefär som båtbussar!

Jättefint akvarie med en massa tropiska fiskar och en massa hajar! Det började regna igen när vi kom ut därifrån och alla var trötta och lite småfrusna! Fish & chips hemma hos svåger och sen hem i säng!
Idag ska vi till Bondi Beach och kolla lite. Den ligger bara ca 10 min härifrån och svågern bodde där i många år innan han flyttade till Coogee!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s