Barnvakt, Operahuset och Manly.

I onsdags passade vi Pennie hela dan! Tidig morron då båda föräldrarna skulle iväg och maken och M skulle skjutsa dom in till Sydney. Ingen av oss mår bra av tidiga morrnar, även om vissa tror att dom är en morronmänniska och supertrevliga den tiden på dygnet.
Vi gick till lekparken ett tag och jag måste ju faktiskt medge att jag saknar inte att hänga i parker i tid och otid. Och jag saknar inte att hänga med små barn som inte kan säga vad de vill heller! Jag saknar inte småbarnstiden! Man glömmer väldigt lätt hur jobbigt det var!

Men allt gick bra i dag i alla fall! Vi lunchade nere vid havet, hon somnade i vagnen på vägen hem och sov ett bra tag och vi fick ta igen oss lite också. Wfter hennes tupplur körde vi till ToysRus – vi löpte en superduper trehjuling med allehanda finesser som vi visste att den lilla Familjen hade önskat sig + en typ ryggsäck så de kan bära henne på ryggen. När man bor så pass långt ifrån varandra, får man passa på att köpa presenter när man ses! 🙂

Igår tog vi oss in till Sydney igen. Det känna inte riktigt som vi har ”gjort” Sydney riktigt – staden har ju ingen riktig gammal historia och de mesta är moderna skyskrapor, mycket betong och stål och glas som i vilken storstad som helst. Vattnet är ju egentligen den största attraktionen då staden ligger runtomkring den otroligt stora naturliga hamnen! Vi har nog varit i de flesta skivaffärer i stan – M har fått dille på cd’s och har fått för sig att hon ska samla på dom – helst samma skiva fast med alla de olika konvolut som finns!
Vi har nog faktiskt inte helt kommit över jetlag’en – allas humör är inte alltid i tipp topp och stubinen är kortare än vanligt hos alla parter och nu ska vi snart göra det igen fast på andra hållet!

En av de saker jag ville göra när vi var här, var att se Operahuset på nära håll, så igår gick vi dit och det är en otroligt häftig byggnad! Jättestor och man kan gå upp och ner och hela vägen runt – ett populärt ställe att göra sin lunch-jogg tydligen! Det kaklade taket går hela vägen ner så man kan ta på det och jag läste att allt kaklet är gjort i Sverige! Vi lunchade med utsikt över Sydney Harbour Bridge och sämre utsikt kan man ju ha!

Vi gick vidare till Circular Quay och tog färjan till Manly – en halvtimmes båttur genom Sydney Harbour till nära havet och staden Manley. En turist-surf-stad som man kan gå rakt igenom från en strand till en annan och sitta och kolla på surfarna, vilket också vi gjorde! Färjan tillbaka när solen började gå ner och det gungade ganska rejält ett tag – man åker förbi början/slutet av Sydney Harbour och mynningen ut till havet och vindarna blåste extra friska just där!

Idag ska vi packa och fixa iordning allt – vi har varit här i två veckor nu och okristligt tidigt imorron åker vi tillbaka till Kaula Lumpur och värmen! Vädret denna veckan har inte varit det bästa – det har regnat MYCKET fast egentligen inte varit så kallt, runt 18-20c – som den svenska sommaren ibland! 🙂 Men vi åkte ju heller inte hit för att ligga på playan och vi visste att vädret inte skulle vara det bästa! Och vi visste att vi inte skulle hinna med allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s