Invigning & Röjning

Ny vecka redan och vad hittade vi på förra veckan då? Dagarna bara rusar iväg!

Det var mycket skolgrej förra veckan – M hjälpte till på sin skolas ”Open Evening” där föräldrar och barn som går i 5:an men vanligtvis 6:an kan komma och titta runt i skolan – M var en av guiderna som visade runt!

I torsdags blev hon inbjuden att komma tillbaka till sin gamla grundskola! När hon gick i 4:an, satt hon med i The School Council och började en kampanj om att de skulle renovera toaletterna, som inte var i väldigt bra skick men i ocks med att det tog så  långt tid, fick M’s årsgrupp aldrig ens se de nya toaletterna. M slutade på denna skolan förra sommaren och nu går hon i 8:an.  Brist på pengar och resurser som vanligt,  gjorde att det tog 4 år men nu är de färdiga! Och de bjöd in M att officiellt öppna det nya toalett blocket! Rektorn höll ett litet tal för 6;orna som hade samlats …

018

 

Och M klippte av bandet så det blev offiellt öppnat…(och nej, hon behövde inte använda toan…de hade redan varit användbara i två veckor…:-)

024

Och M tyckte det var kul att komma tillbaka och hälsa på några av sina yngre kompsar! Skolan har ändrats mycket sen M slutade – till nästa år kommer den att va dubbelt så stor som innan. Skolor ”tvingas” expandera av kommunen och ta sig ann fler klasser och då blir det helt plötsligt ”superskolor” och denna kommer att ha nästan 1000 elever när den är klar!

022

 

Vi var inne istan och jobbade igen, det var superväder hela förra veckan och det är fortfarande ovanligt varmt för att vara nästan oktober – runt 20C varje dag. Här en favorit i repris – Harrods i solskenet!

034

 

Och lite turister såklart!

035

Och lite Hyde Park!

040

Och lite..ja, som det står på skylten! 🙂

044

 

Helgen gick ganska lugnt till – mannen min var på fotboll och de vann, M var på party och vi passade på att gå ut och äta Tapas medans hon var där, vi började göra en välbehövlig rensning i trädgården och den gamla lekstugan togs ner – den fanns där när vi flyttade in för 8 år den och gud vet hur länga den var där innan dess men nu var den nästan förfallen!

056

 

Vi har en himla massa saker som ska bort, en massa skit man samlar på sig som vanligt men vi har planer på vad som komma skall!

055

 

Mannen min roade sig hela kvällen med att bränna allt som kom i hans närhet och han satt länge, länge därute och beundrade sin brasa, även efter dt hade blivit mörkt! 🙂

060

 

063

 

Denna veckan vankas det Tonårsfödelsedag här i huset! M fyller 13 på onsdag och hon har det coola födelsedatumet 01.10.01 men tyvärr så blev det inte bara 0:or och 1:or, då hon föddes 00.18 – hon var uträknad till den 1:a oktober, så vi klarade det precis!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s