Tonåring In Da House!

Idag fyller undsta dottern M 13 år! Tonåring!!! Vart har den här tiden tagit vägen?

Och oj så spännande det har varit de senaste veckorna! Det har tjatats och knatats om presenter, det har gjorts skrivna listor och drop-down listor på datorn och det har påminnts stup i kvarten..”har du kollat på listan???” Och igår var det ju extra svårt att somna!

Jag var och köpte två tårtor igår – en skulle hon ha med sin till skolan idag och en till scouterna ikväll, själv kommer nog varken jag eller maken få smaka en endaste tårtsmula!

003

 

Klockan ringde okristligt tidigt kl 6 imorse, för att manskullejuhatidattöppnapresnterinnanskolan!!!!

012

 

Hon fick speciella sminkborstar & en mascara som hon hade önskat sig av mormor och morfar.

 

011

 

En Penny Skateboard tröja och en Roxy Quicksilver hoodie från kusin, farbror och ”snart” faster i Australien.

006

 

Av oss fick hon en ny kamera, några band t-shirts, en blå Ukulele och lite annat smått och gott!

010

 

När vi ändå var uppe i ottan, passade vi på att köra in till stan och jobba idag igen men ett pitstopp för en snabb klippning av maken på vägen! I Hyde Park ser fortfarande ganska grönt ut men det börjar så smått att se höstlikt ut!

020

 

Och även om idag är en glad dag för oss, så vaknade vi också upp till mindre roliga nyheter. För en månad sen försvann en  tjej boende i en av våra närliggande London förorter. De sista spåren, bilder från CCTV kameror,  de hade efter henne slutade vid en kanal i Brentford, som ligger här bredvid. Det har varit mycket support i samhällena häromkring, efterlysningsaffischer överallt, gula band för att visa allas sympati bundna runt träd och lyktstolpar, jag såg t.o.m affischer så långt in mot stan som Regent Street. Många tjejer i M’s skola kände henne och de har haft speciella assemblies om säkerhet och om att inte gå omkring själva i områden där det inte finns så mycket folk runtomkring.

In i det sista hoppade alla naturligtvis att hon skulle hittas vid liv och välbehållen men igår kväll hittade de henne mördad i just den kanalen lite längre härifrån. Hon blev bara 14 år.

Tie-a-yellow-ribbon-if-you-missed-me

Jag försöker undvika att läsa alltför mycket om dessa hemskheter i media men ibland kan man ju inte undvika det. Speciellt när det är så närapå och man vet många av platserna de har letat på. Och speciellt när man själv har barn i nästan samma ålder. Men vi  måste utbilda våra barn att  alla är inte snälla och alla vill dig inte väl. Prata med barnen, berätta och förklara på en nivå som dom förstår. Så de vet vad de ska göra om nånting skulle hända. Det har vi alltid försökt att göra.

Vidrigt, hemskt och helt enkelt heartbreaking.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s