Turist i sin Hemstad

Jag gillar verkligen att ha besökare här hemma! Man glömmer bort den tråkiga vardagen, man får umgås och snacka lite skit och skvallra och snacka av sig och försöka ta igen lite tid som har gått sen man sågs sist.

I fredags kväll kom de då – besökarna! En av mina bästa och äldsta vänner med entourage i form av man och tre barn! Vi fick godis och diverse andra godsaker (som vi tackar och bockar för!)

I lördags tog vi tåget in till Waterloo (tar ca 30 min) och gick till The Imperial War Museum som ligger ca 10 min därifrån.

319

 

Vi fick se lite häftig Grafitti på vägen dit!

318

Vi mammor tog barnen och gick in på Horrible Histories utställningen om spioner, medans papporna gick själva lite. Jag har bara varit på IWM en gång innan med M’s skola men det är ett väldigt intressant ställe med flugplan och bomber och granater hängandes från taket!

320

 

Vi tog bussen till Oxford Circus, och som tur var gick den en riktig sight seeing runda förbi Big Ben, Downing Street, Trafalgar Square och Piccadilly Circus! Vi gick en sväng på Top Shop, som numera liknar ett stort disco – M’s födelsedagspresentkort brände i fickan och hon gjorde en personalized t-shirt. Och SEN kidnappade jag min kompis Cia! 🙂 Vi tog en taxi till Radisson Blu Hotel för lite Afternoon Tea på tu man hand! Först med ett glas Champagne och sen alla de andra godsakerna!

322

 

324

Vi fick egentid att skvallra lite och Papporna tog med sig alla barnen till Hamleys (och det tackar vi för…att vi slapp! ). När vi var klara, tog vi oss till Victorias Secret, som som vanligt var fyllt av mestadels andra Skandinavier! Pojkarna fick gå på puben sen på kvällen istället som kompensation! 🙂

I söndags tog vi åter igen tåget in till Waterloo, stannade till vid London Eye, för att sen ta båten till Tower Bridge!

328

329

Man får en bra bild av Londons Skyline i båda riktningarna!

330

 

Vi klev av vid Tower Bridge, som i sig själv är en mäktig syn!

350

351

Det var otroligt mycket folk runt The Tower of London! Dels de vanliga turisterna, dels är det Half Term (höstlov) och dels var det folk som ville se alla Vallmo som finns i den gamla vallgraven! Det är en konstinstallation som hedrar alla skadade och fallna under världskrigen, nästan 900 000 Vallmo finns där!

353

Mäktigt, stort och rörande att se äldre krigveteraner i sina uniformer, som har tagit sig dit för att hedra sina kamrater.

337

352

357

Remembrance Day  eller Armistice day firas varje år den 11 November och var och varannan Engelsk person köper Poppys och har på sig för att visa sin respekt för krigens offer. ”at the 11th hour of the 11th day of the 11th month,” hålls en tyst minut i hela landet och jag tycker att det är en väldigt fin tradition. Även om vi i vår familj inte har påverkats så mycket av krigen, så har jag ändå en pappa som var s.k krigsbarn och en av makens mormors bröder dog endast 16 år gammal på hans första resa i The Navy under Första Världskriget.

Efter lite matstopp kom vi i alla fall till slut in på Towern och som vanligt blir man inte besviken. Det fullständigt droppar historia från väggarna och man tänker till lite extra på galgbacken där många huvuden har rullat genom tiderna.

358

 

 

Medeltida grafitti anno 1570 i ett av tornen!

360

 

När vi kom in var det 2 timmars väntetid för att se Kronjuvelerna men vi valda att se lite annat istället och precis innan de stängde var det ingen kö alls, så vi slank in på sluttampen och fick se allt bling i alla fall! Här är soldaten med björnmössan och Princessan av London! 🙂

363

364

 

I måndags drog besökarna och gjorde Madame Tussauds, Churchills War Rooms och The British Museum osäkert, och jag & M mötte upp dem lite senare för kvällshopping på Westfields!

Innan de åkte hem igår, hann vi med en riktig English Breakfast och lite lek i parken! Men eftersom vi kommer hem till jul, så är det ju inte så fruktansvärt länge tills vi ses igen! 🙂

368

 

Nu förbereder vi oss för Halloween firande på fredag – Mwohahaha!!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s