Lite Jul’igt

Veckan som gått har varit lite tillbaka till verkligheten med mörka trötta morrnar och en tonåring som helst inte vill gå till skolan alls. Svärmor var nere och hälsade på i ett par dagar och det har blivit kallare med bara ett par plus grader tidigt på morgonen.

I lördags hade vi en hel-inne-dag, det regnade och mannen min drog iväg till andra sidan London för att se favoritlaget spela fotboll.

Igår däremot, behövde vi alla lite frisk luft och nya vyer : vi körde in till The British Museum och gick och kollade på Ming utställningen som pågår just nu, kan varmt rekommendera den! Eftersom vi är medlemmar i The British Museum behöver man inte boka biljetter och kan gå dit när man vill, och man får även tillgång till det speciella Members Room som de har där med ett cafe med utsikt över the Great Court, så vi lunchade där igår och detta är utsikten!

019

 

Utanför museet träffade vi på en av de 50 Paddington Bears, designade av olika kändisar, som just nu finns runt om här i London. Man kan gå en rundvandring och hitta allihopa och även köpa en del av de specialdesignade björnarna som mjukisdjur. Denna är designad av skådisen John Hurt.

021

 

Och vi hittade en till lite senare, i Covent Garden, designad av dansaren Darcey Bussell !

036

 

London börjar så smått se lite juligt ut – Covent Gardens har redan fått upp sin julgran!

037

 

Och lite stora julgranskulor inne i Piazzan!

038

 

Jag köpte de första juklapparna (ja, jag äääär så tråkig och välplanerad på det viset….) och M blev besviken för hon hittade inte det hon ville ha.

039

 

På vägen tillbaka till bilen ( jodå, vi kör in till stan!) gick vi förbi Somerset House och där var det minsann Juligt så det smäller om det!

040

 

De har en Isrink där i år också som öppnar officiellt nu i dagarna!

041

 

Och Snipp Snapp Snut så var denna helgen slut! 🙂

En reaktion på ”Lite Jul’igt

  1. Katarina Börjesson

    För exakt 1 år sedan var jag och mina vuxna ungar i London och var bl a i Covent Garden och såg dessa juldekorationer! Det var underbara dagar vi hade och längtar tillbaka! Det är allt något speciellt med London…! 🙂
    Fin blogg förresten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s