LägerHelg

I fredags kväll körde vi M + tre kompisar till ett Girl Guide läger – fullpackad bil och det såg ut som om de skulle va iväg i flera veckor istället för två nätter!

075

 

En av kvällarna skulle vara Oncie Night, så nu Oncie inhandlades i form av en Scottydog!

068

 

Lägret ligger ca 30 min ifrån vårt hus och det är en året-runt anläggning, mestadels bara för scouter men också en del klassresor. Tjejerna har varit där ett antal gånger redan och denna gången skulle de i alla fall bo i en av stugorna, istället för i tält! Här har vi de glada camparna – Rachael, Eloise, M och Charlotte.

078

 

Jag och mannen min gick ner till puben efter vi kom tillbaka för att fira vår kompis Lucia, som fyller år imorron, och det var trevligt till tusen! Skönt att inte behöva passa tider! 🙂

I lördags hade vi köpt biljetter till Hyper Japan Christmas Market på Olympia. Det är ett Japanskt event med en massa mat, musik, dans, uppträdande och en massa saker man kan handla också – allt från Kimonos och hårspännen till Sushi och Bubble Tea.

085

 

När vi kom dit, pågick en sorts Harajuku tävling – Harajuku är egentligen ett område i Tokyo som är känt för sin Street Style och tjejer (och killar) klär upp sig som dockor!

089

 

Och lite traditionell dans!

086

 

Mycket Anime and Cosplay var där också såklart – Cosplay är när man klär upp sig till seriefigurer, ofta från Japanska Manga tidningar ( men också västerlänska som Harry Potter och olika Superheroes), och utövar lite rollspel.

Igår körde vi till den lilla staden där M var på läger, och åt supergod Sunday Roast på en pub innan vi hämtade henne. Vi har varit där ett par gånger innan men det blir mest att vi åker dit när det är upphämtning från läger!

096

 

097

 

Tjejerna var trötta och nöjda och skitiga när vi hämtade dom och nu återstår bara att sortera lägersakerna igen och lägga undan till nästa gång! Nästa läger blir visst i februari och då ska de tälta…bbbbrrrrrrr!

101

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s