4 Dagar

4 dagar på den nya skolan och flickebarnet är väldigt nöjd! Vi börjar komma in lite i rutiner igen och plus på att vi bara behöver gå upp 10 minuter tidigare och M går hemifrån endast 10 minuter tidigare än innan, och inte en endaste dag har det klagats på att gå till skolan! *dansar runt i en lyckodans*

Vissa skillnader har hon redan märkt av : det är mycket lugnare atmosfär på skolan, inte så aggresivt som det ibland kunde vara på den förra skolan. Mer avslappnad stil och mer hjälpsamma lärare, mindre strikt och mindre kvarsittningar. De slutar tidigare på eftermiddan. Mer skratt och uppmuntran. Nya kompisar och många nyfikna som undrar vem den blonda nya tjejen är.För första gången ever sa hon idag att gympan hade varit kul – de hade spelat Netball medans killarna spelade rugby.

Vi har landat och det känns i själ och hjärta att vi gjorde rätt. Vi valde rätt. Vi valde att rätta felen istället för att bli övertygade att allt skulle ordna sig med tiden , det kände i märgen att det inte skulle bli fixat. Gnistan i hennes ögon försvann som på en slagen hjälte vecka efter vecka men nu är den tillbaka och börjar lysa klar igen. Vi slogs och kämpade länge för det här och har inte alltid mötts av positiva hejjarop men vi stog på oss och trägen vinner ju eller hur var det dom sa?!

Jag börjar känna mig mer avslappnad och harmonisk än på väldigt väldigt länge. I ett år har jag känt mig som en ihoprullad spiral som när som helst kunde pingas av. Men det sitter i det där med att fråga dagligen om det har hänt nåt i skolan och om det var nån som va elak eller sa nåt dumt, nån som bråkade eller freakade ut, om hon har fått meddelande på Insta eller FB, och det kommer det nog att göra ett tag till, omedvetet.

Fan, vi gjorde det. Och det blev bra.

 

3 reaktioner på ”4 Dagar

  1. Pust, vad skönt. Vi hade en del issues på privatskolan när vi bodde i Madrid, det känns toppen att vara tillbaka i Connecticut där barnen går på en vanlig kommunal skola, en helt fantastisk skola!

  2. Katrin

    🍀Så skönt! Nu ska det bli riktigt bra och all oro ska vara ett minne blott. Kram på er, kloka och handlingskraftiga som ni är i er familj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s