Happy Påsk!

Glad Påsk vart ni än befinner i världen! Påsken är faktiskt en sån dar högtid som vi inte uppmärksammar speciellt mycket – ok nån höna och lite påskris är väl ungefär så mycket i dekorationsväg det blir. Vi firar mest att vi har långt påsklov och ett par dagars extra ledigt denna helgen. Påskärringar existerar inte här och måla ägg har jag gett upp med för flera år sen, det hände mest när tjejerna var mindre. Ägg (kokta) äter ingen av oss ändå och jag är en sån där ovanlig svensk som inte gillar sill, så det är inte heller nån ide att vi har hemma! Det blir mest choklad Easter Eggs tradition på Påskdan’, då man ger varandra ägg och man får äta choklad hela dan!

006921b

 

Mest finns det den här typen av ägg i affärerna, långa rader av paketerade choklad ägg i alla dess kulörta förpackningar!

cadburys-easter-sharing-selection

 

Vi har mest tagit det lugnt i veckan – M har träffat kompisar och sovit över hos en kompis och vi har haft en tjej som övernattade här. Kommande veckan blir mycket flängande fram och tillbaka, så det har varit skönt att bara va hemma och fixa med saker! Imorron åker vi och lämnar av dottern M hos sin farmor på Judolägret som vi/de åker på varje år. 4 timmars bilväg nordost om London ska vi, till ”lanskapet” Norfolk, vid havet. Jag och Maken stannar en natt och kommer tillbaka på söndag. På tisdag åker vi till Mallorca med återkomst på fredag, och dagen efter kör vi de där 4 timmarna igen för att hämta hem M och det blir en natts övernattning för oss igen, innan vi beger oss hem igen.

En Långfredags tradition är i alla fall Fotboll! Matchen med stort M idag då det är London derby mellan makens favoritlag och rivalerna Fulham. Jag kommer att va sååå glad när matchen är över för det är fanimej nästan allt man har hört de senaste veckorna – och för en ganska så ointresserad icke fotbollsfantast, kan det bli lite långdraget!

Jag och M stannar hemma och packar istället! 🙂

3 reaktioner på ”Happy Påsk!

 1. ulrica slaughter

  4-1! Fan, vad maken din måste varit glad! Själv är jag QPR fan men har alltid följt brentford lite extra eftersom bor nära. Glad påsk!

 2. Hur är ledigheten runt påsk hos er?
  Här är det inga extra dagar alls. Ingen Easter Monday ledighet. Ingen ledighet på långfredagen. NADA. Jag har slutat fira påsk sgs, pyntar inget etc.
  Men jag blev bjuden på svensk påskmiddag i lördags hos min svenska kompis. Härligt!
  Härligt att ni har lite lov iallafall. Barnen i skolorna, k-12, är ju lediga här runt påsk, men det kallas spring break och har nog egentligen inget alls med påsken att göra även om lovet alltid ligger omkring påsk.
  Fortsätt att ha det så bra.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s