Vår!

Våren har kommit med stormsteg här i huvudstaden – i mitten av förra veckan hade vi 25C, varmare än både Spanien och Italien! Och idag har det varit runt 19c, så inte fy skam det heller! Blommor och blad har helt exploderat – vår grannen har ett körsbärsträd som just nu ser helt magiskt ut!

I helgen var det faktiskt lite svalare grader men det var ganska skönt det också! Dottern M och hennes kompis var på sin första konsert själva, alltså utan vuxet sällskap.

410

 

Mannen min skjutsade dom till Shepherds Bush och såg till att de kom in ordentligt. Själv var jag ute på eget äventyr…ja, middag…med ett par andra mammor så jag kunde inte följa med. Och som the cherry on the top, mötte de sångaren i bandet de skulle se, när de var på väg till anrika Shepherds Bush Empire eller O2 som det nu heter i modern tappning! Och de var så lyckliga när de kom hem!

412

 

I lördags mötte vi upp Storsyster J på Westfields, åt lunch och strosade runt lite. Hon och pojkvännen åker till Milan nästa helg och blir borta en vecka, och eftersom Pojkvännen var tvugnen till att åka på en begravning, så kom J hem över helgen och det var så mysigt att ha hela familjen samlad! 🙂 M och bästa kompisen drog iväg på födelsedagskalas + middag på kvällen, (”busy” liv det lever, de där tonåringarna!)  så vi hämtade mat och hann catcha upp ordentligt med J.

Igår skjutsade vi J hem till Stratford och mellanlandade i Spitalfield och Brick Lane på vägen. Det är ju inte så ofta vi år i öst mem ibland kan det va kul att strosa runt lite i Hipster Land! 🙂

420

 

Massor med god mat och juicer av alla de slag och vi såg denna coola gamla taxi som hade gjorts om till ett mobilt cafe! Vi köpte med oss Paella hem från ett av stånden, nu när vi fortfarande är insnöade på spansk mat! 🙂

422

 

Vi körde den fina turistiga vägen hem med vyer av The London Eye och Big Ben!

426

427

 

Fick av en slump reda på att det bor en annan svensk tjej här i närheten men vi får se om det blir nånting av det! Hon är ganska ung, bara ett par år äldre än J, och jag är ju så ”gammal”, ja en gammal veteran med mina 23 år eller nånting i London! 🙂 Jag umgås inte alls med svenskar längre och jag känner inte heller några ”in real life” – vi är några stycken som håller lite kontakt via Instagram och dylikt men de flesta verkar bo på andra sidan huvudstaden!

På nåt sätt känner jag inte att jag har samma behov av att umgås med svenskar här i London längre men ibland hade det ju varit kul att träffa några och kanske ses lite då och då. Under de första 10 åren eller nåt så umgicks jag mycket med svenskar, sjöng i kören på Svenska Kyrkan, höll mycket på traditioner och lärde känna en del nytt folk. Men har man barn och kanske inte är i den åldern när man går ut och club’ar längre eller om man inte är en lite finare diplomatdam eller bara är här på ett sabbatsår, så är det inte så lätt alltid. När man är typ 30 och har två barn är det inte så kul att lära känna entusiastika Au-pairer i tonåren som åker hem efter ett par månader. Det blir liksom tröttsamt i längden!

Och de flesta flyttade hem eller bort efter att tag och jag hade en hel del dåliga erfaranheter med nya bekantskaper, som har satt sina spår. Jag har ju byggt upp en egen kompiskrets, mest gemensamma med mannen min under åren här och sen vi flyttade hit till den här delen av stan för 8 år sen, har vårt umgängeskrets verkligen ökat och nu är vi ett stort gäng som ses ofta, och alla barnen känner varandra genom skolan. Sist jag träffade på en svensk här utomkring försökte jag verkligen, gav henne mitt nummer men hon hörde aldrig av sig igen. Och jag tycker verkligen att jag är supersocial och positiv och en ganska ung 40-something men man kan ju inte tvinga någon att tycka om en! Det är ju svårare att skaffa nya vänner ju äldre man blir – nästan alla mina goda vänner bor i Sverige och vi ses ju inte så ofta och de allra flesta har jag känt sen skoltiden. Nu går det ju absolut ingen nöd på mig på bekantskapshållet och när man bor utomlands, är det ju en av de saker man saknar – de nära kompisarna och den vardagliga kontakten – men så är det väl för alla oss Utlandsvenskar! Smällar man får ta! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s