Äntligen Sommarlov!

NU har även vi i detta aviga landet börjat vårt sommarlov! 7 veckor och lite till, utan väckarkocka! Woop Woop!

Vi började helgen i arla morronstund för att köra till Suffolk och Latitude Festivalen som dottern M skulle på. Det tar ca 3 timmar att köra dit och vi kom faktiskt dit tidigt för en gångs skull! Men trots dåligt mobilnät lyckades vi få tag på kompisen Penelope och hennes mamma, som kom och mötte oss och hjälpte M med sin packning.

Latitude weekend (8)

Jag och mannen min körde vidare till piktoreska Aldeburgh och satte oss på stranden ett tag!

Latitude weekend (10)

Där fanns en jättefin skulptur på stranden i form av en stor mussla!

Latitude weekend (9)

När vi var nöjda och glada och med en supergod lunch i magen, drog vi vidare till Brightlingsea och slöt upp med våra kompisar! Det blev ett par öl på The Yacht Club följt av Fish & Chips of course! Det är tredje året i rad vi är där nu, en av våra vänner har sin segelbåt där och det har blivit liter av en tradition att de flesta i vårt ”kompisgäng” åker dit när skolorna har slutat. Vi bor alltid på B&B fast resten campar.

Latitude weekend (11)

I söndags körde vi vidare till Walton-on-the-Naze, där vi brukade tillbringa påskloven i många år. Mannen min ville gärna upp till The Naze som är ett litet Naturreservat vid havet med höga klippor!

Latitude weekend (12)

Jag stannade och solade lite medans mannen min gick på en promenad, så båda två fick som de ville! 🙂

Latitude weekend (13)

Latitude weekend (14)

Sen körde vi vidare till helgens andra destination Clacton. Jättefint litet B&B men Clacton i sig är ett väldigt…hmmmm konstigt ställe. Väldigt nergånget och schaskigt och fullt med folk man inte skulle vilja möta mitt på natten, högljudda, svärande individer och atmosfären är nog inte den bästa. Staden var nog fin när det begav sig med badorter på 1800-talet men det var nog sista gången vi besöker detta stället. Vi hittade i alla fall en jättebra Thai restaurang som vi åt middag på men det var nog också det bästa.

Latitude weekend (15)

Vi spelade lite på maskinerna i the Arcade, som finns i de flesta brittiska badorter!

Latitude weekend (17)

Vi lämnade Clacton i måndags förmiddag och körde till Dedham. Jättemysigt ställe precis vid en floden Stour och med stora vidspridda ängar! Dedham ligger mitt i Constable Country – målaren John Constable bodde och verkade här och många av hans tavlor har motiv från just Dedham.

Latitude weekend (5)

Latitude weekend (6)

Och dottern M har då äntligen slutat 8;an! Ett ganska jobbig och omtumlande år med skolbyte och nya kompisar men det har gått bra för henne på den nya skolan och hennes betyg var bra nu i slutet av året. Hon har jobbat hårt och det har gett resultat. Hon har kommit ut starkare och lite tuffare på andra sidan av det jobbiga förra året och med lite mer skinn på näsan. Sen är det ju där med att vara tonåring också mitt i alltihopa! Tårar och skratt avlöser varandra, uppspelt ena minuten och lat den andra, Bästa kompisar ena dan och dödsfiender nästa, känslig som tusen och extremt kort stubin. Fortfarande ganska liten men som vill va stor! Ibland är det inte lätt att hantera att vara tonåring men det är ju likadant för de flesta!

Men NU är det i alla fall SOMMARLOV!!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s