Wales

Eftersom skolan börjar här igen på måndag, så ville vi göra nåt innan allt går tillbaka till det vanliga igen, en liten sista resa! Vi funderade på en till utlandsresa men budgeten tillät inte riktigt det, så det blev Wales istället! Jag har bara varit i Wales en gång innan, för typ 20 år sen, när J bara var liten men jag kommer ihåg det som våldigt vacker och fint! Och grönt! 🙂

Sagt och gjort och efter lite surfande på nätet, så hittade vi en lite studio apartment med havsutsikt i Tenby i södra Wales. Vi körde hemifrån i måndags morse och det störtregnade nästan hela vägen! För att komma till Wales måste man köra över The Severn Bridge, som är typ som ölandsbron eller nåt! Wales har ju sitt eget språk, som låter typ som Elf’ish från Lord of the rings! 🙂

IMG_20150831_123523

IMG_20150831_123830

Vår första destination var Hay-On-Wye, böckernas stad, där var och varannan affär säljer antingen begangnade eller nya böcker! Pappan fick gå för sig själv ett tag och botanisera bland alla dessa bokaffärer, medans jag och M fikade och satt och skvallrade en stund, innan hon också fick feeling och kolla runt lite, och det slutade med att hon kom ut ifrån en affär med två fullproppade kassar!

IMG_20150831_172028

IMG_20150831_172342

Vi körde igenom den fina nationalparken Brecon Beacons på vägen till Tenby och allt var väldigt grönt fortfarande!

20150831_170522

I tisdags spenderade vi dan i Tenby och det var strålande väder! St Catherine’s Island ligger precis vid kustlinjen i Tenby och man kan gå dit ut när det är lågvatten.

Wales (9)

Wales (10)

Sandstranden precis när vattnet har gått ut och det blev häftiga fotavtryck i sanden!

Wales (12)

Wales (11)

Vi hyrde solstolar och jag & M satt och solade medans mannen min gick på upptäcksfärd!

Wales (13)

Senare på eftermiddan’ körde vi en sväng till Haverfordwest och Fishguard, där middagen bestog av Fish & Chips, som intogs i bilen i solnedgången med utsikt över den lilla hamnen!

Wales (15)

Wales (1)

Vi stannade i Tenby i två nätter och var supernöjda med resan! Igår körde vi längs med kusten  tillbaka till England och stannade till på ett par ställen pä vägen. Och sen…..sen var vi på Dismaland! Men det får bli ett eget inlägg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s