Dismaland

För ett par veckor sen öppnades Banksy’s nya temporära konstutställning Dismaland – Bemusement Park – i Weston-super-Mare nära Bristol. En väldigt satirisk och ironisk tagning på Disneyland med många konstverk som får en att tänka till lite extra. Hemlighetsmakeriet har pågått ett tag nu och utställningen är i en gammal nerlagd utomhuspool precis vid stranden. Kolla in en video här !

Dismaland (8)

Websiten har crashat åtskillinga gånger och det är notoriskt svårt att få tag på biljetter till denna utställningen, som bara pågår under 5 veckor fram till slutet av September. MEN vi fick tag på biljetter! Woop Woop! Så på väg hem från Wales, stannade vi till och gick på spektaklet! Tillsammans med hundratals andra männiksor, köade vi upp för att bli insläppta.

Först går man igenom en fake security precis om på en flygplats, fast allt gjort i papp. Vissa blir stoppade och genomsökta men vi lyckades ta oss igenom oskadade! Alla som jobbar på Dismaland är medvetet sura och uttråkade – tänk vilket drömjobb – att få va sur mot folk och få betalt! 🙂

Dismaland (16)

Sen kommer man in på området som är upplagd som en nöjespark fast med lite ovanliga stånd, som t.e.x Hook a Duck där du kan vinna en påse med en kartogn fiskpinne! (man brukade ibland kunna vinna guldfiskar i dessa stånden, därav fiskpinnen!)

Dismaland (17)

Dismaland (20)

Dismaland (25)

Dismaland (12)

Dismaland (26)

Dismaland (13)

Dismaland (29)

Detta konstverket, en häst gjord av byggnadställningar, är gjord av en svensk konstnär.

Dismaland (15)

Dismaland (10)

Dismaland (9)

över 50 konstnärer från hela världen finns med på utställningen och Jenny Holzer är en av dom, som även har gjort Wanås Wall, i just Wanås – ett av mina favoritställen. Ett av de mest kontroverisella konstverken är Askungen crashen – som spelar på Princess Dianas dödliga krash i Paris.

Dismaland (11)

Dismaland (6)

Otroligt kul att få ha kunnat gå på denna utställningen, speciellt när den bara kommer att existera i ett visst antal veckor! 🙂

P.S Dismal betyder dyster eller deprimerande, om det nu är nån som inte visste det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s