Ett Bra År

Igår var det ett år sedan dottern M började på sin nya skola! Ja, ny är den ju inte längre men vi kallar ju den det fortfarande. Skolflytten har totalt ändrat våra liv, mest såklart för M men också för oss som föräldrar. Men det har inte varit lätt alla gånger med skolbyte, folks åsikter har förvånat oss ibland, stöd har kommit från många ibland oväntade håll och ”vänner” som vi trodde skulle stötta oss, har inte alltid haft en positiv attityd och kände sig trampade på tårna.Det har varit en balansgång för mig och maken eftersom en del av vårt umgänge fortfarande har barn på den gamla skolan och man får vara diplomatisk i vad man säger och det är ibland inte så lätt!

Men vi räknade med det de där bakslagen och vi visste att inte alla skulle acceptera och hålla med om vad vi gjorde. Men vi gjorde det ju inte för deras skull, utan för M’s välbefinnande. Man har ju rätt att ändra på saker när det inte står rätt till, jag tror det flesta föräldrar hade gjort vad vi gjorde när ens barn mår så pass dåligt! Det är och kommer alltid att vara ett av de bästa beslut vi någonsin har gjort och något som vi absolut inte ångrar!

Hon har själv valt att bryta med de flesta bekantskaper från sin gamla skola och det var nog lika bra. Hon valde att gå vidare och framåt istället för att hålla fast vid det gamla.

På kort tid efter att hon bytt skola, började hon mer och mer betee sig som hon gjorde innan och nu är hon tillbaka till sin gamla jag igen – tonårig absolut men det är ju normalt när man är 14 och med alla de normala dramatiska inslagen! Hon har fått många bra kompisar och känner halva skolan känns det som, kompisar som boostar hennes självförtroende istället för att trycka ner det och hon har definitivt växt med det. Skolglädjen har kommit tillbaka och betygen har gått uppåt igen, tillvalen är roliga och hon ligger i topp i de flesta ämnen igen. Hon tycker t.o.m gympan är rolig och funderar på att gå med i skolans Rugby lag nästa år!

Molly (5)

Så det blev ett bra år till slut! 🙂

Annars så börjar Julen smyga sig på så smått! Jag är faktiskt nästan färdig med alla julklappar – jag brukar alltid börja tidigt så kan man slappna av sen! Jag tycker egentligen att julen är så himla hypad, det blir ju jul ändå och det behöver inte va så komplicerat, jag struntar i om jag har hembakta pepparkakor eller köpta, om jag bakar lussebullar eller inte, vem bryr sig liksom??!!! Lite adventsljustakar har åkt fram i alla fall och kalendern är framtagen, vi har köpt en ny och mindre gran i år pg av katten (ja vi kör med plastgran!)

IMG_20151130_164330

IMG-20151129-WA0000

Och jag har äntligen inhandlat ett Vitrinskåp, tantvaring jag vet! 🙂 Men man samlar ju på sig glas och allt annat som bara blir inslängda i skåp och aldrig ser dagsljus och jag tycker faktiskt det blev bra!

20151130_150504

Halva veckan gått redan…och i helgen väntar fest! En kompis fyller 50 och ska ha maskerad – ikoniska filmgestalter är temat – maken ska vara Ali G ( boyakasha!) och jag har tänkt omvandal mig till Cruella De Ville…watch this space! 🙂

 

 

 

 

 

 

En reaktion på ”Ett Bra År

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s