Semester

Vi är i Sverige och i Skåneland! Vi ankom sent igår kväll och det kändes som en lååång dag….vi flög inte förrän kl 17, vilket är senare än vi brukar. Den blåhåriga tjejen hoppade på kryckor och fick åka rullstol en bit men vi fick i alla fall förtur genom Security och passkontrollen på Kastrup. Dålig stil av SAS att plötsligt ändra våra säten från nästan längst fram på 4e raden, till nästan längst bak på rad 32!!!! Och personalen var faktiskt inte särskilt hjälpsamma på planet för en ung tjej på kryckor….dåligt SAS!!!! Underkänt. 

Men vi kom till Kastrup och fick åka golfbil till passkontrollen och tanten som körde tryckte verkligen gasen i botten! Förtur i passkontrollen vilket var ett plus!

Tågresan genom ett mörknande Skåne och alla var trötta.

Första dagen på semestern idag. Vi har betat av räkmacka, chokladbollar, tur på stan, Espresso House, sett havet, Maxi, svenskt godis, päron MER och nu ikväll pizza & kebabtallrik. Vy över stadens hustak från ett parkeringshus – min man gillar att parkera så högt upp som möjligt!

Kvavt i luften men havet såg kallt ut, hösten hänger runt hörnet. Vi har hyrt bil som vanligt men ska ta det lugnt ett par dagar och få in lite Holiday Feeling.

Typiska svenska pittoreska hus längs landsvägarna, så annorlunda mot vad vi är vana vid.

Svärmor bor hos oss när vi är borta och är katt vakt. Katten surar visst och kommer bara ner från ovanvåningen för att äta, dricka och uträtta behov. Har sovit i vår säng i natt på min morronrock. Verkar som han saknar oss redan…och jag saknar min vackra pojke också. Vem hade någonsin trott att jag skulle bli en kattmänniska???

En sväng på ett av stadens öl-hak, blev en kväll i TV soffan pga make med sömnsjuka – alldeles normalt och som det brukar vara de första dagarna, innan han hinner ikapp och börjar slappna av.

Och den blåhåriga dottern är bestämd att hon ska sitta uppe och kolla på OS invigningen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s