Gunpowder, Treason and Plot

”Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot…”

I lördags var det den 5e November och Guy Fawkes eller Bonfire Night här i England. En gammal tradition i minne av Guy Fawkes som försökte spränga The House of Parliaments för hundratalsår sedan! Man har Bonfires (som Majbrasor) och skjuter raketer natten lång – dessutom har det varit den Indiska högtiden Diwali också, så vi har haft rakter här i ett par veckor nu! Vi var bjudan på partaj hos en av M’s bästa kompisar Daisy och där var massor av folk! De hade BBQ med korv och Gulash som hade stått och puttrat mest hela dan – svingott och värmande, speciellt när det var +4C och vi var utomhus hela kvällen!

20161105_195225

Daisys pappa är kock och hade fixat jättegod mat och vi anrundade med grillade marshmallos såklart!

Det blev inget Trick or Treat’ande på Halloween för oss i år – M tyckte hon var för stor för spektaklet – första gången på säkert 20 år som vi inte går ut och samlar godis, slutet på en era! Men vi hade nog mest barn här någonsin som kom och ringde på – godiset tog slut!

I söndags tog vi en liten vilodag och körde in till South Kensington och Victoria & Albert Museum eller V&A i folkmun. M ville gå på utställningen Undressed: A Brief History of Underwear och Pappan gick på You Say You Want a Revolution utställningen om 1960 talets musik scen.

20161106_144233

V&A är ett av mina favorit museum här i London och man kan gå där en hel dag. Det finns många dåliga och alldeles för turist’iga museums i den här staden med detta tillhör ett av de bästa.

Dessutom är de Asiatiska avdelningarna helt fantastiska och har en del saker som är liknande vad vi jobbar med! En Buddha från den Japanska avdelningen och en målning av Raphael till höger.

En så här jobbade jag med för några år sedan, fast den jag gjorde var mycket större, en brons staty av den Indiska guden Shiva .

20161106_165502

Veckorna rullar på och vi kommer in lite mer i de gamla rutinerna igen, fast jag gillar INTE de mörka morrnarna! M har det bra i skolan nu, hon har ändra runt lite med sina olika klasser och det verkar funka bra. Det är mycket med kompisar och killar och mycket flams och trams – precis som det ska va när man är 15! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s