Paris

Igår var vi i Paris! Det var mannen mins födelsedag och jag överraskade honom med en dagstrip till Paris, istället för en skjorta eller tröja som han har 3 mijoner av redan! Vi började i arla morronstund med att vår kompis John (som är taxichaffis) kom och hämtade oss i sin London taxi för att ta oss till St Pancras International.

20161213_060913

Snabbfrukost på stationen innan vi gick på Eurostar – det är helt fantastiskt att man kan ta tåget från London och va i Paris på 2 timmar och 20 minuter! Tåget stannar bara en gång, i Ebbsfleet i Kent, precis innan man kör in i tunneln och igår körde tåget som fortast 296km i timmen! Det tar 20 min att åka under Engelska kanalen.

20161213_074057

När vi kom fram, gick vi ner till Galeries Lafayette, (som är ungefär som Harrods eller Sefridges), käkade lunch på ett Bistro, Croque Monsieur naturligtvis! Dottern M följde också med oss igår och vi hamnade såklart på Sephora!

20161213_121855

Efter en snabbis inne på Galerie Lafayette, tog vi en taxi ner till The Pompidou Centre.

Vi hade egentligen planerat att gå in men ingen av oss kände för det just då, så vi strosade runt lite istället, hamnade vid Forum Les Halles och då kände M plötsligt igen sig för sen när hon var i Paris med skolan tidigare i år, så hon guidade runt oss lite!

20161213_140446

Vi gick ner till The Seine och fick en glimt av Eiffel tornet och Notre Dame. Vi har ju varit i Paris ett antal gången förrut så vi har varit på en hel del av sevärdheterna, jag kan ju inte påstå att jag hittar speciellt bra i Paris med hjälpligt i alla fall! Meningen med denna dagstrippen var ju att ta det lugnt, strosa runt lite och umgås!

20161213_161506

Och sen var det dax att bege sig till tågstationen igen men vi hann med att gå till en supermarket och handla lite – jag älskar att gå i supermarkets utomlands!!!! Au revoir Paris e Bientot! 🙂

20161213_175346

Jag är mer eller mindre färdig nu med allt som har med julen att göra – den svenska julmaten är inhandlad och vi har t.o.m Julmust & saftsoppa! Vi förbereder oss för gästerna som kommer på måndag. Vi ska på en liten Juldrink i helgen hos några kompisar – en årlig tradition. Mycket Julfester runtomkring nu men inte för oss! När man är egna företagare med 1 anställd blir julfesterna inte så kul! 🙂

Jag har aldrig associerat Julen med alkohol. Många här gör det och dricker hemma under julen också men det har vi liksom aldrig gjort i vår familj. Inte speciellt mycket när jag var liten och inte alls i vårfamilj nu. Så det är liksom inte nödvändigt att ha en Vit Januari för oss, som många har här! Vi kommer att ha svärmor här över jul och stor dottern J kommer också hem. Det kommer att bli mycket TV. Och choklad. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s