Tillbaka Till Verkligheten

Nu är vi tillbaka till verkligheten igen – besökarna har alla åkt hem och vi har fått lugnet tillbaka i huset. Skolan har börjat och vi är redo för våren och lite bättre väder!

Vi anordnade en stor släkt middag ju, det hela gick bra, jag hade planerat in i minsta detalj och huset var fullt till bristningsgränsen. Morbröder och mostrar, kusiner och nästkusiner i en salig röra, 17 vuxna och tre barn!

20170108_152639

Vi dukade långbord och åt Julmiddag!

Jasper tyckte det var roligast med en pytteliten groda som kom i en smällkaramell!

20170108_184003

Och sen delades det ut presenter – precis som på Juldan’!

20170108_173845

Och sen var tack och lov den julen slut! Jag fick vänta med att ta ner allt julpynt och julgran men nu är allt nerpackat igen!

Vi åkte tillbaka till Snakes & Ladders och hela familjen hade roligt i klätterhuset!

20170109_153642

Stora dottern J hade tagit ett par dagar ledigt från jobbet för att spendera lite mer tid med tjocka släkten, och en dag tog vi tåget in till Waterloo, käkade på Yo Sushi och promenerade sen ner till Big Ben och Buckingham Palace. Det var Pennies stora önskan att få se drottningens hus! Och M fick ta ett par dagar ledigt från skolan. Det är ju inte så ofta det händer att vi är på samma plats allihopa, och vem vet när vi alla kommer att ses nästa gång.

20170110_113544

20170110_13463520170110_13535920170110_14383520170110_144047

20170110_153825

Vi fick köra och handla födelsedagspresenter ”i smyg” till J, som fyllde 24 år den 11e. Denna högt älskade stora tjej som helt plörsligt har blivit så vuxen, och som gör mig och sin far så oerhört glada och stolta alltid. En snäll omtänksam, högt intelligent och bestämd ung dam som kör sitt eget race. Sicket bra jobb vi gjorde! 🙂

Vi brukar alltid vara ute i god tid men med alla besökare och sjukdomar, så hade det inte blivit av innan, så det blev en snabb kvällstur till Westfields. Hon fick en ny Longchamp väska och ett våffeljärn och presentkort från Charlotte Tilbury och lite saker från Lush. Tyvärr blev det inte speciellt mycket firande eftersom hon inte mådde bra!

20170111_111311

Och sen åkte besökarna hem igen. Från London, via Kuala Lumpur i ett par dagar, till Sydney. Från ett par plusgrader till närmare 40. Från vår vinter till deras sommar. Det är knepigt det där med så långväga gäster, så hjärtskärande sorligt att ta farväl och inte veta när vi ses igen och faktiskt lite skönt att få tillbaka sitt lite tystare hus. Man glömmer lätt hur det är att ha småbarn omkring sig! Mest sorgligt för maken – för det är ju trots allt hans lillebror.

Så denna veckan har blivit det första ”riktiga” på det nya året med skola, jobb och vanliga rutiner. Julen är utstädad och vi ser fram emot ljusare tider!

Vi har bokat framtida resor – dottern M ska till Schweiz i 10 dagar i augusti med scouterna, så jag & mannen min tänkte åka till Mallorca i en vecka! Första gången sen vi var på smekmånad 1996 som vi har varit iväg en vecka på tu man hand! Så vid den här poolen ska vi hänga! 🙂

510-510-cabecera-inicio

Och sommaresan hem till Svea Rike är också bokad i slutet av juli, så det blev mycket bokande denna veckan och lite saker att se fram emot!

Och nästa vecka fyller JAG år! Hepp! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s