Årskurs 11

Dottern M började skolan igen för 2 veckor sen och nu går hon i Year 11 här i England – ungefär som 9an i Sverige. Vi tog en obligatorisk Back to School bild första dan – 5 år och snart 16 år!

Molly

Hon har börjat ett tufft år nu med de stora typ Nationella proven i vår/sommar eller GCSE’s som de heter här. och det är sista året i typ Grundskolan innan Year 12 & 13, som väl kan räknas som Gymnasiet där de mer pluggar inriktningar. Nästan alla skolor har en Sixth Form (som Year 12 & 13 kallas) och som det ser ut nu vill M stanna kvar på sin nuvarande skola och plugga Engelsk Litteratur, Psykologi och Foto, men hon har lite mer tid innan hon måste bestämma sig definitivt vilka ämnen. Av en ren slum, faktiskt samma ämnen som sin storasyster pluggade, så nu är målet att få bättre betyg än henne! 🙂

Det kommer att bli mycket plugg och mycket jobb för att försöka nå sina förväntade betyg, som skolan redan har satt beroende på hur de har presterat hittills. Både M och hennes syster har ju alltid varit väldigt akademiska och hon har satt sina mål högt men med det läshuvud som hon har, har hon alla förutsättningar att lyckas!

Vi har aldigt varit några speciellt stränga föräldrar – tjejerna har alltid satt mer press på sig själva, så på det sättet har de varit sina egna värsta fiender! Vi har mer tagit ett steg tillbaka och har alltid sagt att vi finns här om ni behöver stöd eller hjälp och det har alltid funkat bra.

20170912_181012 1

Vi var på ett möte förra veckan och de kommer att få mycket hjälp innan de riktiga proven börjar, och kommer att göra många förberedelse prov innan våren och de får också ledigt från skolan så de kan plugga hemma om de vill.

Så ett tufft år men förutsättningarna finns där för vår lilla Professor!

 

2 reaktioner på ”Årskurs 11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s