Snabbvisit

I helgen åkte jag och mannen min hem till Sverige/Skåne/Kristianstad på en snabbvisit – Fredag morron till Måndag eftermiddag. Vi sa hej då till dottern M på fredagsmorronen (vi åkte innan hon skulle till skolan) och drog till Heathrow. Frukost i London och Lunch i Köpenhamn. Eftersom vi hade lite tid på oss, tog vi ett snabbstopp på Emporia i Malmö (för att jag ville till Sephora!) och sen vidare med tåget.

Vi fick en första titt på den nya lägenheten och hämtade Pizza, och till vår stora glädje började det snöa på kvällen!

 

20180202_202103

Jag och maken tog en snabb sväng på stan på lördagen och åt den obligatoriska Räkmackan, och hjälpte sen till med att få lägenheten i ordning tillsammans med min bror och hans familj.

20180202_174617

20180202_174743

Mitt gamla sovrum! Jag hade inte eget sovrum tills jag var typ 10 år, min storebror hade detta rummet och jag sov i en våningssäng i min förädrars sovrum. Om dessa väggar kunde tala hade de berättat om åtskilliga tonårseskapader…:-)

20180204_110940

Väldigt sorgligt att säga farväl till den gamla lägenheten men när den väl var tom, var den ju bara ett skal egentligen och ganska nött och sliten i kanterna. Nu totalrenoveras den redo för nästa familj.

Melodifestvalkväll och det var väl nästan sämre än sämst….min favorit för kvällen åkte ut – den där Kamferdrops?

Söndagen gick åt till taveluppsättning och lite annat smått och gott, och till slut såg det ganska hemtrevligt ut!

20180204_170317

20180204_170327

Måndagen bjöd på strålande solsken och -8c, jag hade bokat tid hos polisen för nytt pass och ID kort – en 5e del billigare i Sverige än i UK att fixa pass – 300 kr vs £150 (ca 1500kr), så lika bra att ha det gjort! Dels billigare och också att jag fullkomligen avskyr Svenska Ambassaden i London – helt IQ befriade och skrämmande ibland att de ska representera Sverige i utlandet, nästan varje gång jag har velat ha nån information har de gett mig fel och kränglat til det och begärt intyg som man inte behöver – helt sanslöst! Ny behöver jag bara hämta passet där, istället för att spendera en halv dag att ansöka om det.

20180205_092959

20180205_093233

Sen lämnade vi Skånes snöiga bygder med tåget till Köpenhamn, flyg till London och taxi hem.

20180205_112952

Hämtade hem en snorig dottern från kompisen och sen blev det 3 dagars Vård Av Lite Sjuk Tonåring! Och den här lille livsnjutaren tyckte nog att det var skönt att vi var hemma igen och det har blivit mycket kel och gos denna veckan!

20180208_180337

Dottern M åkte på läger i fredags och ja, de skulle sova utomhus i tält i -1c…dessutom var hon ju fortfarande inte helt frisk  men hon ville tvugnet åka iväg i alla fall. Men det blev till att hämta hem henne i lördags efter en frusen natt utan sömn och hon mådde inte alls bra. Dessutom regnade det heeeeeela dan igår, så vi tog det gemensamma beslutet att det var bäst för henne att komma hem. Riktigt, riktigt surt var det på lägerplatsen och allt var en stor gyttjepöl och alla såg dyngvåta ut – t.o.m ledarna frågade om vi hade plats i bilen till dom….!!! 🙂

20180210_134247

Men en lång tupplur under varma täcken gjorde susen och hon kände sig redan bättre på kvällen, så jag & mannen min kunde behålla vår original plan…men det kommer i nästa inlägg! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s