Liverpool

I helgen körde vi till Liverpool – en nätt liten tripp på ca 4 timmar, så kanske 40 mil eller nåt! Dottern M har av nån konstig anledning blivit ett massivt Beatles Fan (varken jag eller maken är några speciella fans) så vi åkte dit för att gå på The Beatles Story.

Jag har bara varit i Liverpool en gång innan, för lite mer än 20 år sen, på en bröllopsmottagning. Jag och mannen min träffade ett par på Fuerteventura när vi var på bröllopsresa, vi höll kontakten och på nån vänster, bjöd de in oss när dom skulle gifta sig! Dagen innan vi skulle åka fick jag en kraftig allergisk reaktion (av penicillin) och var skyhögt drogad med antihistaminer, så jag kommer faktiskt inte ihåg speciellt mycket av den resan! Men anyhow….

Vi lyckades också pricka in att utställningen med The Terracotta Warriors var just i Liverpool just nu, och vi lyckades få biljetter till i fredags eftermiddag, så efter incheckning på hotellet, fick det bli första stopp’et!

20180216_16124120180216_161450

20180216_161736

Väldigt vackert och pampigt och varje staty var nog ca 2 m höga – otroligt att tänka att de kunde göra sådana saker för så länge sen! Läs mer om The Terracotta Army här!

Sen tog vi oss till Liverpools China Town – den äldsta China Town i världen utanför Asien visst – och lyckades få ett bord för middag, inte så lätt eftersom det var Chinese New Year!

20180216_172911

Och sen gick vi på bio och såg The Greatest Showman – jag vet att jag är ganska sent ute men WOW så bra och precis en film i min smak! Gå och se!!!

Som utlovat, och den egentliga anledningen till att vi åkte till Liverpool, gick vi på The Beatles Story utställningen dagen efter. Även om man som mig och maken inte är några superfans, så var det väldigt intressant!

20180217_114357

20180217_123839

20180217_123931

20180217_124057

20180217_124606

Tonåringen var väldigt nöjd med besöket, och efter ett kort besök i Beatles Shop’en, drog vi vidare och körde lite Vintage shopping istället!

Vi kom också på att min absoluta favoritskulptör Antony Gormley har en installation (”Another Place”) på en strand strax utanför Liverpool, så det fick bli min ”treat”! Just denna är 100 stayer över lite mer än 3km strand och när tidvattnet är uppe/ute ser det ju alltid olika ut! Den sista bilden är dock makens egna tolkning – med solglasögon!

Och sen var vårt Sportlov slut och M har gått i skolan sen i tisdags! 🙂

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s