Sista skoldan!

Nu är dottern M på s.k. Study leave från skolan ie de behöver bara gå till skolan när de sitter prov, annars ska de plugga hemma eller så har de tillgång till klassrum och lärare om de behöver. Så dagarna blir lite upp och ner nu – de har antingen prov kl 9 på morronen eller kl 14, så just nu blir det lite fler sovmorrnar. Första veckan med prov är över nu, denna veckan var det bara 3 st och nästa är det 4 st.

Sista skoldan skrev de på varandras skolskjortor enligt tradition och träffades i parken intill skolan. De flesta kommer att gå kvar på gymnasiet men en del har valt att gå gymnasiet på andra skolor men de kan ju träffas på fritiden.

FB_IMG_1526070438443FB_IMG_1526070468212FB_IMG_1526070478773FB_IMG_1526070488974FB_IMG_1526070505201FB_IMG_1526070517845

Jag är otroligt stolt över M och det är något jag aldrig kommer att sticka under stol med! Jag är otroligt stolt över båda mina tjejer naturligtvis men M har haft det jobbigt med skolgånger under perioder men hon har tagit sig igenom det hel och med sinnet i behåll. Hon har kämpat och varit nere på botten, bytt skola, tagit avstånd med gamla vänner och skaffat sig nya, bytt klass och fått reda på den jobbiga vägen att alla är inte att lita på och då är man bättre utan dom. Men med vår hjälp och hjälp från den nya skolan har hon tagit sig igenom det, som den tappra Viking hon är. Hon har aldrig gett upp om att knowledge is power och att vara intelligent inte är något negativt som man ska skämmas över, och nu i slutändan kommer hon att vara levande bevis på det. Fuck Jantelagen och alla uråldriga värderingar som i högsta grad fortfarande lever sig kvar. Man får faktiskt vara stolt över sina barn och vad man har presterat!

Jag är stolt över det liv jag har byggt upp här från grunden. Det är inte lätt att komma till ett nytt ställe och börja om från noll, vare sig det är i utlandet eller inte. Jag är stolt över min man och mina barn och det vi tillsammans har åstakommit och jag kommer aldrig, aldrig skämmas för det! Jag är i grunden en positiv person och försöker se livet från en positiv vinkel, jag orkar inte med argument och gräl med folk som beteer sig som småbarn på skolgården, sopa inte allt under mattan igen, prata ut och move on. Life is too short for anything else.

 

 

En reaktion på ”Sista skoldan!

  1. Klart du ska vara stolt över dina barn! Tyvärr är det så himla osvenskt att uttrycka sånt och jag skäms över att vara svensk för varför ska man inte få vara stolt?! Knas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s