Nytt år och kanske ny Blogg?

Nytt årtionde, Nytt år och kanske en återuppstånden Blogg?!

Jag har funderat lite den senaste tiden om att börja skriva igen, så nu blir det kanske så! Jag skrev ju ganske mycket förrut men har vant av mig vid det och sen har det inte blivit mycket mer. Men med nytt år kanske vanan tar i igen?

2019 var en skit år på det hela taget. Hela hösten har gått åt att tömma svärmors hus, många resor fram och tillbaka, en del helger då vi har bott på B&B för att få lite mer gjort, åtskilliga turer till tippen och välgörenhetsaffärer, sortera, sortera och återigen sortera. Hur väljer man egentligen vad man vill behålla? Allt finns ju bevarat i huvudet, alla ord , handlingar och tillfällen. Maken ville behålla en massa foton såklart, en hel del som vi inte ens hade sett förrut, så nu finns det mesta samlat i en stor låda för att sen sorteras ut ytterligare när lusten kommer på. Huset är nu sålt i alla fall och en ny familj har flyttat in. Konstig känsla att vi aldrig ska dit igen men också på många sätt en lättnad. Jag hade aldrig några speciella emotionella band till det huset, vi spendrade aldrig jul där eller några högtider. Just nu är det bara skönt att det är över.

Mycket tid under hösten spenderades på olika Universitet, på sk Open days. Land och rike runt körde vi för att hitta var unga fröken Tonåring vill plugga till hösten men hon hade ju egentligen redan bestämt sig, eftersom hon blev kär i det allra första Universitetet vi besökte – det var mer om hon kunde hitta nåt annat som kunde slå det, men det gjorde hon inte! Det ligger inte så långt hemifrån, ca 40 min med bil, men hon vill inte ta sig längre än det just nu och det är en del av University of London. Superfint gammalt ställe som liknar Hogwarts och som ligger i en stor park nästan. Inriktningen kommer att ligga på Politik, som hon är superintresserad av. Mycker plugg kommer det att bli de närmaste månaderna inför de stora proven i vår/sommar där de sen får betygen som dom söker in med i höst.

Hon fyllde 18 i oktober också Lill-tjejen! Nyfunnen frihet att göra vad man vill….även om vi aldrig har haft speciellt strama tyglar! Nyhetens behag att gå på puben och kunna köpa alkohol i affären!

Vi gick med huvudet rätt in i kaklet innan jul då det var mycket jobb med svärmors hus, maken jobbade mycket, ansökningar till Universitet och allmän stress. En familje-jul som vi firade ett par veckor innan jul var väldigt stressfull och tog musten ur oss. ”Riktiga” julen firade vi väldigt lugnt hemma med båda tjejerna, dottern J kom hem i nästan en vecka och vi mös, åt mycket choklad och tittade på TV. Enkelt och skönt. Nyår firade vi med en brakfest hos vänner och dottern M firade på sitt håll med sina kompisar.

Men nu har skolan börjar igen, Julen ska städas ut och nya tag tas. Vi ska fixa till huset litegrand, sortera och slänga och bygga ett litet extra hus längst ner i trädgården. Orken tryter ibland men vi gör så gott vi kan.

Välkomna in i mitt 2020 – det blir bra det här! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s